Doları olanlar dikkat; veri ödeyeceksiniz

Doları olanlar dikkat; veri ödeyeceksiniz

Dolar alırken veya bozdururken artık vergi ödenecek.

Dolar alırken veya bozdururken artık vergi ödenecek.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 1998 tarihli 98/11591 sayılı bakanlar kurulu tarafından yapılmış olan değişiklik açıklandı. Alınan karara göre bankalar ve yetkili kuruluşlar yapmış oldukları anlaşmalarda Hazine ve kambiyo satışlarında Banka Sigorta Muamele vergisi sıfır olarak açıklandı.

Bununla birlikte  döviz kredisinin ödenmesi ve krediyi veren banka krediyi alan tarafa kambiyo satışlarında BSMV sıfır olarak verilcek. Kambiyo muamelelerinde satış fiyatı yüzde 0.1 oranında BSMV alınacağı belirlendi.

Garanti Yatırım Koordinatörü Tufan Cömert, “Spot döviz piyasasında günlük işlem hacmi ortalaması Nisan’da 5.6 milyar dolar. Buradan devamla günlük ortalama çift taraflı 200’er milyon TL gibi bir vergi toplanacak. 20 iş günü dersek aylık 2 milyar TL gelirden bahsediyoruz. Bu adım hem gelir artırma hem de dövizden caydırma amaçlı görünüyor” diye konuştu. Bakanlar kurulu tarafından ilk açıklandığı 1998 yılında bütün kambiyo muamelelerinde BSMV yüzde 0.1 olarak açıklanmıştı, 2008 yılındaysa  bu tutar sıfırlanmıştı.

samsun haber dolar  ekonomi borsa