Eğitim takviminde değişikliğe gidiliyor

Eğitim takviminde değişikliğe gidiliyor

Eğitim hayatında önemli bir gelişme olarak değerlendirilen yeni eğitim yılı takvimi yarın açıklanacak.

Okul tatillerinde yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Yeni eğitim öğretim çalışma takviminde Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir sistem üzerinde çalıştı.

TATİL SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK

Yarın açıklanacak olan yeni eğitim yılı takvimi, alışılagelmişin dışında bir içerik barındırıyor. Söz konusu değişiklikle beraber ara tatil sayılarında artışlar yaşanırken yaz yatil sürelerinde kısalmalar
olacak gibi.

Hali hazırdaki sistemde eğitim yılı 90'ar günlük iki dönemden oluşurken bu dönemlerin arasında ise 15 günlük  sömestr tatili yer alıyor. Değişiklikle beraber bu tatillerin 40-45 günde bir olarak Kasım Nisan aylarında denk gelmesi 1 hafta olması üzerinde duruluyor.

YENİ İÇERİKTE İKİ TATİL DAHA EKLENEBİLİR

Yeni çalışma takviminde 180 iş günü olan eğitim süresi korunduğu öğrenilirken yeni içerikte iki tatil daha eklenmesi planlandığından dolayı yaz tatil sürelerinde iki haftalık kısalmalar olması gündemde.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tatil sürelerinin bölgesel ihtiyaçlara göre düzenlenebileceğini de söylemişti. Selçuk, "Sadece bir tane yarı yıl olması gerekmiyor bölgenin ihtiyaçlarına göre üç sömestrlik bir okul da olabilir" demişti.

Kaynak: NTV Haber