Soylu'dan Kılıçdaroğlu saldırısına yönelik açıklama

Soylu'dan Kılıçdaroğlu saldırısına yönelik açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Soylu, olayın provokasyon olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıyla ilgili saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

'GÜVENLİK KUVVETLERİ YOĞUN ÇALIŞMA ORTAYA KOYDU'

Soylu açıklamasında , "Bu üzücü hadise meydana geldiği andan itibaren güvenlik kuvvetlerimiz tam ve doğru bilgilere ulaşabilmek, olayı tüm yönleriyle aydınlatabilmek için yoğun bir çalışma ortaya koydular." dedi.

"Törendeki hareketlenme başlar başlamaz, Akkuzulu Mahallesi'ne 1 jandarma komando bölüğü, 15 jandarma asayiş timi, 2 jandarma özel harekat timi, 1 TOMA, bir kobra aracı, Jandarma İstihbarat Komutanlığından 20 personel ve ayrıca Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 300 çevik kuvvet, 9 özel harekat timi, 3 polis asayiş ve 1 polis trafik ekibi, ejder zırhlı araç da dahil olmak üzere birçok takviye gerçekleştirildi."şeklinde   bilgiler veren  Süleyman Soylu, "Neresinden bakarsanız bakın müessif bir hadise olduğunu belirten Soylu, "Alışkanlıklarımızla, kültürümüzle, yaşantımızla örtüşmeyen bir hadisedir." diye konuştu.

Süleyman Soylu, olayın dışarıdan bir provokasyonla ilgili olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.