Türkiye genelindeki 30 yenilenebilir enerji santralinde sıfır iş kazası hedefi

Türkiye genelindeki 30 yenilenebilir enerji santralinde sıfır iş kazası hedefi

Bereket Enerji Üretim, yenilenebilir enerji santrallarındaki iş kazalarını tamamen önlemek amacıyla Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile bir iş birliği yaptı. Şirket, 30 yenilenebilir enerji santralinde iş kazalarını sıfıra indirmeyi hedefliyor.


'2019 yılı için sıfır iş kazası' sloganıyla hedef belirleyen Bereket Enerji Üretim, enerji santrallarındaki iş kazalarını tamamen önlemek adına da Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile iş birliğine gitti. Bu çerçevede de 'Afetlere Karşı Hazırlıklı Olmak ve Kazaları Önlemek' konularını içeren bir eğitim gerçekleştirildi.
Türkiye genelinde 30 yenilenebilir enerji santrali bulunan Bereket Enerji Üretim'in Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, bir yandan ülke ekonomisi ve enerjisi için çalışırken, diğer yandan da insan hayatını korumaya yönelik bir anlayışı ilke edindiklerini belirtti. Keha, 'Bereket Enerji Üretim olarak, bünyemizdeki yenilenebilir enerji santrallarımızda insanı odağımıza alan, güvenlikten asla ödün vermeyen bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, 2019 yılı için sıfır iş kazası. Bu hassasiyet ve sürdürülebilir üretim anlayışımızla eminiz ki ülkemiz için katma değer yaratan işlere imza atmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
Bereket Enerji Üretim Genel Merkezi'nde gerçekleşen eğitimde konuşan AKUT Başkanı Recep Şalcı, afetler ve kazalara karşı mücadelede eğitimin rolünü anlattı. Eğitimden sonraki aşamanın planlama ve uygulama olduğu dile getiren Şalcı, şirketin santralları için sahada periyodik çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, 'Amaç afetlere karşı hazırlıklı olmak ve olası kazaları önlemek' dedi.