AK Parti İstanbul seçim sonuçlarının iptali için YSK'ya başvurdu!

AK Parti İstanbul seçim sonuçlarının iptali için YSK'ya başvurdu!

İSTANBUL seçim sonuçlarıyla ilgili AK Parti harekete geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul seçimlerin iptali için 3 valiz belgeyle YSK'ya giriş yaptı.

İSTANBUL seçim sonuçlarıyla ilgili son dakika gelişmeler yaşanıyor. Maltepe'de sayımlar sürerken AK Parti İstanbul'da seçim sonuçlarının iptali için YSK'ya başvurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz tam 3 valiz belgeyle YSK'ya giriş yaptı. Yavuz ve beraberindekilerin yanındaki 3 bavul dolusu belge dikkat çekti.

AK Parti bu belgeleri ve olağanüstü itiraz dilekçesini YSK'ya sundu. O valizlerde İstanbul'da tespit ettikleri usulsüzlüklere dair bilgiler yer alıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıklama yapıyor.

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dilekçemizi ve tüm ekleri YSK'ya sunduk. Türkiye'de en hzılı bir şekilde sonuçları elde etmek ve bir sorun varsa farketmek üzerine bir sistem kurmuştu. Biz daha ilk günden maddi hataları düzelttik. Bunları farkettikçe düzelttik. Bir şüphe var ve biz bunu gideremedik.

6 bin oy başka partilere yazılmış

İlçe seçim kurullarında sayılmayan oylar sayılsın talebimiz vardı. Üçüncü çalışmamız da tüm oyların sayılmasıydı. AK Parti'nin lehine olması gerekirken yaklaşık 6 bin oy AK Parti lehine yazılması gerekirken ya iptal edilmiş, ya kaydırılmış yada başka partinin hanesine yazılmış.

Fark 13 bin 900'e indi

Oyların yüzde 10'u sayılması sonrası fark 13 bin 900'e indi. Tüm oylar sayılsaydı seçimler lehimize sonuçlanacaktı. Hataların yüzde 85'i AK Parti aleyhine yapılmış. 5 binden fazla sayım döküm cetveli mühürsüz. Oy veren seçmenle oy pusulası arasında fark var.

AK Parti'den yapılan açıklamada, partinin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un İstanbul'daki seçim sonuçlarına olağanüstü itirazda bulunmak üzere hazırladıkları dilekçeyi saat 15.30'da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edeceği açıklanmıştı.

Büyükçekmece sonuçları da İstanbul'la birlikte değerlendirecek

AK Parti seçimde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Büyükçekmece için başvurmuştu. YSK, İstanbul sonuçlarıyla birlikte değerlendirmek üzere Büyükçekmece kararını ertelemişti.

2 haziran'da seçim ihtimali

Bu durumda top yine YSK'da olacak. YSK, eğer seçimleri yenileme kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı redddedilirse İstanbul'da, 25 yıl sonra resmen CHP dönemi başlayacak.

 iptal  ak parti