Ayasofya cami olacak mı?

Ayasofya cami olacak mı?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Ayasofya'nın cami olması' tartışmalarıyla ilgili 'Yeri geldiği zaman da bununla ilgili gelişmeler, adımlar atılır' dedi.


AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Erdoğan'ın "Ayasofya'nın adını Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkabiliriz" sözleriyle ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesi nedir, nasıl bir yol izleyecek onu bugün söyleyecek noktada değilim. Milletimizden de bu noktada çok büyük talepler var. Yeri geldiği zaman da bununla ilgili gelişmeler, adımlar atılır" açıklaması yaptı.

"Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkarabiliriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya ile ilgili "Ayasofya'ya giriş ücretsiz olabilir, Ayasofya'nın adını Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkarabiliriz" dedi. Konuya ilişkin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İnternet Medya Buluşması'nda gazetecilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya'nın adını Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkabiliriz" açıklaması soruldu.

"Yeri geldiği zaman adımlar atılır"

Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesi nedir, nasıl bir yol izleyecek onu bugün söyleyecek noktada değilim. Milletimizden de bu noktada çok büyük talepler var. Yeri geldiği zaman da bununla ilgili gelişmeler, adımlar atılır." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT'de yayınlanan 31 Mart yerel seçim özel programında müzenin ücretsiz olması taleplerine ilişkin bir soruya "Olmayacak şey değil. Adını artık müze değil Ayasofya Cami koyarız. Müze statüsünden çıkar" diye yanıt vermişti.

Erdoğan, İstanbul'daki tarihi Ayasofya Müzesi'nin müze statüsünden çıkarılabileceğini ve adının "Ayasofya Camii" olarak değiştirilebileceğini açıklamıştı.