Tekin'den 72 bin kişiye iş sözü

Tekin'den 72 bin kişiye iş sözü

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayati Tekin, projelerini tanıttı.

Tekin, “Samsun’da işsizlik büyük sorun. 5 yıl içinde 72 bin insana iş sözü veriyorum. Kaynaklarımız da projelerimiz de hazır” dedi.

 

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu’nda proje tanıtımı yaptı. Tanıtıma CHP Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, CHP ve İYİ Parti İl Başkanları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkan adayları, eski belediye başkanları, Ankara’ya giderken geçirdiği trafik kazasında sakat kalan İYİ Parti eski il başkanı Ömer Süslü ve eşi çok sayıda STK temsilcisi, işadamları ve partililer katıldı.

 

Görsel olarak projelerini tek tek tanıtan Tekin, 72 bin yeni iş sözü verdi. Yatırımlar için kaynak sorunu yaşamayacağını belirten Tekin, “ Samsun güneye doğru büyüyecek. 5 yıl içinde bu şehre tamamını kendi imkânlarımızla üreteceğimiz 7 buçuk milyar liralık yatırım yapacağız. Raylı sistemi toprağın altına sokmak gibi bir ölü yatırım yerine raylı sistemi Duruşehir’in yanından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar götüreceğiz. Bu şehirde herkesin sıcak bir çorba bir tas yemek hakkı vardır. Aş eve yapacağız ve herkese ulaşacağız. İki üniversitemizin de yanına yurt yapacağız. Öğrencilerimize burs vereceğiz. Yurtlarımızın alt katına üniversite hastanemizde hastası olanların konaklayacağı misafirhane yapacağız. Gülsan Sanayi Sitesi Toybelen’e taşınacak ve o bölgeye ise ticaret merkezi yapılacak. Yeni OSB alanları yapılacak. Saathane meydanı prestij projemiz olacak. Vadipark, akvaryum ve Gürbüz Camii protokol cami, bilim ve teknoloji merkezi gibi çok önemli projelerimiz var. Samsun’a Samsunlularla birlikte yöneteceğiz ve bu şehirde yaşayan herkes bu şehirde yaşamaktan onur duyacak” diye konuştu.

İlhan Demircioğlu