Tekkeköy'e dev fabrika

Tekkeköy'e dev fabrika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'dan ilçeye kenevir fabrikası kurmasını istemesi Türk tekstil devlerinden bir tane firma yer talebinde bulundu.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun basını ile bir araya gelerek 31 Mart seçimlerini kazanması halinde Tekkeköy’de hayata geçireceği projeleri paylaştı.


Togar, başta temeli atılan 250 yataklı devlet hastanesi olmak üzere ilçeye bir çok hizmetin kazandırılacağına işaret ederek; “ Tekkeköy Meydan AVM, tarım ve veterinerlik lisesi, içinde sporcu sağlığı bilimlerini de barındıran 16 bölümlü Samsun Üniversitesi, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, masal ormanı, Medrese-i Külliye, ilçe stadyumu ve en büyük projelerimizden bir tanesi millet bahçesi ve park ormanı. Bu projeleri 31 Mart’tan sonra çok kısa bir zamanda tamamlayarak ilçe halkımızın hizmetine sokacağız” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinden ilçeye kenevir fabrikası kurmasını istediğini de hatırlatan Togar; “ Beni bu gelişmenin ardından bir tekstil devinin sahibi aradı. Tekkeköy’de 15-20 dönümlük bir arazi tahsis edilmesi halinde 2 bin kişinin çalışacağı bir tekstil fabrikası kurmak istediğini söyledi. Görüşmelerimiz devam ediyor. Burada kenevirden tekstil ürünleri üretilecek” şeklinde konuştu.