Felaket tellallarına itibar etmeyin!

Felaket tellallarına itibar etmeyin!

'Seçim sonrası için felaket tellallığı yapanlara itibar etmeyin' diyen Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman sosyal medyada çokca dolaşan yalan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi Uzmanı ve Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Dr. Salih Özman, seçimden sonra para piyasalarında ve ekonomide yenilenen bir program ve kemer sıkma politikası uygulanmasını beklediklerini ama felaket tellallığı yapanların da art niyetle hareket ettiğini söyledi.
Halk arasında ve sosyal medyada seçimden sonra doların 10 TL olacağına yönelik bazı spekülatif iddialar yayıldığını söyleyen Özman; “Türkiye’de ekonomik güven bunalımı olursa şartların değişeceğine yönelik bir algı oluşursa o zaman olumlu yada olumsuz ekonomide de değişimler yaşanacaktır. Seçimden sonra olumsuz bir tablo sezilirse ekonomide de olumsuzluk olur. Eğer seçimden sonra olumlu bir tablo ve kanaat oluşursa ekonomide olumlu etkilenecektir. Bugün ekonomi olumlu yönde seyrediyor. Çünkü kurların yükselmesine bağlı olarak ithalatın azalıp ihracat rakamlarının artması ister istemez cari açığı düşürmekte. Cari açıktaki azalma ekonomiye de olumlu sinyaller gönderiyor. Peşine de büyümeyi getireceği kanaatindeyim” dedi.

Mustafa Bilik