'İstihdam sorununu çözeceğiz'

'İstihdam sorununu çözeceğiz'

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, 5 yıl içinde sadece yeni kurulacak olan OSB'lerde 350 bin yeni istihdam oluşturacaklarını, Samsun'un göç veren değil göç alan il olacağını söyledi.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, tüm Türkiye’de oyduğu gibi ilimizde de en önemli sorunun istihdam olduğunu söyledi. Demir, “ 5 yıl içinde Organize Sanayi Bölgesi alanını 24 bin dönüme çıkartacağız. Buraya yerli ve yabancı yeni yatırımcılar gelecek. Belediye alarak yeni yatırımları teşvik edeceğiz, yatırımcılara destek olacağız. Bu sayede de sade OSB’lerde yeni 350 bin istihdam oluşacak” diye konuştu.

 

Türkiye’nin AK Parti döneminde büyük yatırım hamleleri yaptığını belirten Mustafa Demir, bu hamlelerin kesintiye uğramaması için Cumhur İttifakına oy verilmesi gerektiğini söyledi. Demir, “ Biz parasını verdiğimiz halde İHA’ları teslim alamıyorduk. Şimdi sade Ukrayna’ya 12 tane İHA sattık. Kısa ve orta menzilli füzelerin başlıkları Samsun’da ve Canik 55 tarafından üretiliyor. Yeni OSB alanları açtığımızda silah sanayiine yatırımlar devam edecek. Samsun’da trafik rahatlaması lazım bununla ilgili projelerimiz hazır. Samsun’a 2 tane dikey bulvar yapacağız. Otopark sorununu halledeceğiz” dedi.

İlhan Demircioğlu