Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmede bulunurken dönüşümün yerinde çözümüne dikkat çekti. Murat Kurum, dönüşümde vatandaşın evinin değerinin altında bir teklif etmediklerini de söyledi.

"Vatandaşı biz yerinden alıp başka bir yere götüremeyiz.'' diyen  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Onun rızasını aldıktan sonra, onun içinde olduğu bir süreçte kentsel dönüşümde yapılamayacak hiçbir şey yok. Her şeyi yapabilirsiniz. Yeter ki dertli olun, yeter ki o işi çözmeye niyetiniz olsun." diye konuştu.


Kentsel dönüşüm işlevinde ''Yeni alanlarda zemin artı 4-5'i geçmiyoruz.'' diyen Kurum, '' Mesela Kartal'da 10 katlı binayı yıktık, yerine 5 katlı bina yapacağız. Haftaya temelini atıyoruz. Sığmayan yerler de olacaktır muhakkak ama etrafındaki silüeti bozmadan, etrafında 8-10 kat varsa onlara uygun bir şekilde yapmak lazım ama eğer hiçbir yapılaşma yoksa biz zemin artı 4-5'i geçmek istemiyoruz. Bu noktada medeniyetin bize tarif ettiği mahalle kültürünü, ecdadın bize tarif ettiği o şehirleşmenin örnek uygulamalarını yapmak istiyoruz. Bu çok önemli bir şey. Biz, tüm şehirlerde, tüm ilçelerimizde bu örnek uygulamaları yaparsak genele yayılacaktır."ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞIN EVİNİN DEĞERİ KORUNUYOR

Dönüşüm işleminde evlerinin değerinin korunduğuna dikkat çeken  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,"Bugün evinizin bedeli 300 bin lira. Size, 300 bin liradan aşağı hiçbir şekilde bir gayrimenkul teklif etmiyoruz." dedi.

KONUTLARIN SOSYAL DONATI İMKANLARI ARTIYOR

Bakan Kurum, kentsel dönüşümün ardından vatandaşların evlerinin değerlenmesine ilişkin, "Daireniz küçülse de bu neden daha değerli oluyor? Sosyal donatı imkanları artıyor. Yeni yerleşim alanlarında biz okulumuzu, yeşil alan düzenlemelerini yapıyoruz, yollarımız, caddelerimiz geniş bir şekilde yapılıyor. Tüm sosyal donatı alanlarını ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.