Bakan Soylu: 'Terörün kökünü kazıyoruz, kimseye ihtiyacımız yok'

Bakan Soylu: 'Terörün kökünü kazıyoruz, kimseye ihtiyacımız yok'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Biz oraya sadece terör ile mücadele için değil, 13-14 yaşındaki kız çocuklarını alıp Murat Karayılan'ın masasına meze yapanların burnundan fitil fitil getirmek için gidiyoruz' dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin önceki seçimler gibi olmadığını söyleyen
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  'HDP vePKK'lı kişilere 'siz belediye meclislerine gireceksiniz' diyorlar. Önümüzde 4,5 yıl var. Ektikleri nifak tohumlarıyla beraber aldıkları belediyelerde fitneyi yaymaya başlayacaklar. Bu mahalleyi böyle yapalım, şuraya şunu yapalım diye milletimizi birbirine düşürecek bir tabloyu hazırlamaya çalışıyorlar. Bunun öncülüğünü Kılıçdaroğlu yapıyor ve bundan da çekinmiyor. 6 aylık daha kundaktaki çocuğunun kokusunu almadan savaşmaya giden evlatlar niye şehit oldular, kime soracağız bunu. Sadece bu ülkenin sahibi bizler miyiz? Bu kadar basit mi? PKK'daki adamları oraya toplayacaklar, milleti birbirine kırdırmaya çalışacaklar. Yerin altında yatan şehitlerimize ne hesap vereceğiz. İstanbul'da ve 15 vilayette PKK'nın vekili, terörün vekili yürüyüş yapacaklarmış. Ben de dedim ki: 'Sizi yürütürsem adam değilim.' Doğu ve Güneydoğu'da Allah'ımıza şükürler olsun 24 saat oradaki evlatlar rahat rahat gecenin 1'i 2'sinde bir yerden bir yere gidebiliyorlar. Artık esnaflar haraç vermiyor. Biz oraya sadece terör ile mücadele için değil, 13-14 yaşındaki kız çocuklarını alıp Murat Karayılan'ın masasına meze yapanların burnundan fitil fitil getirmek için gidiyoruz' şeklinde konuştu.

'Cumhuriyetimiz, ülkemiz güçlendi'
Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: 'Yaptıkları bütün tezgahlara rağmen, başı açığı ve kapalısı da bugün meclise giriyor. Ülke birlik içerisinde, Cumhuriyetimiz, ülkemiz güçlendi. Yıllarca milletimizde 1 annenin 2 kızını birbirinden ayırıp, ülkemizin insanlarını ötekileştirmekten başka bir şey yapmadılar. CHP'nin bayrağı altında bunu yaptılar hep. Ufka hiç baktırmadılar ve baktırmak istemediler. Dünyanın en büyük havalimanına karşı çıktılar, yaptık. Şimdi terörün kökünü kazıyoruz, kimseye ihtiyacımız yok.'

Bakan Soylu, 'Eğer bugün Türkiye helikopterini, füzesini, gemisini,ANKA, İHA'sını yapabilecek kabiliyete ulaşmışsa daha ötesi var. Onlarca, yüzlerce ülkeye elini uzatan birTürkiye var. Bu ülke bu badirelerden kurtulmuşsa bilesiniz ki bu ülkenin elini uzattığı mazlumlardandır, ahlakını, töresini kaybetmemiş ondandır. Camiden okunan ezanlar bizi özümüze döndürmek, ahlakımızı ve vicdanımızı bize hatırlatmak için okunuyorlar' dedi.