'4 milyarlık yatırım hazır'

'4 milyarlık yatırım hazır'

Samsun'un gerek coğrafi gerekse sosyo-kültürel nimetlerini en iyi şekilde kullanmak zorunda olduğunun altını çizen Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, 'Bu durum, topyekün kalkınmayı da beraberinde getirecektir' dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti'den  Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı  Mustafa Demir, seçim çalışmaları kapsamında Canik İlçesi Devgeriş Mahallesi sakinleriyle buluştu. Samsun'un sanayi alanında büyük bir atılım içerisine gireceğini söyleyen Mustafa Demir, "İstihdam noktasında 2-3 yıl içinde çok büyük yol alacağız" dedi.

Mustafa Demir, beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Gündoğdu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı ile birlikte Devgeriş Mahallesi'ndeki 'Halk Buluşması'na katıldı. Mustafa Demir, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Devgerişlilere teşekkür etti ve "Derler ya, bir asalet, vatana millete bağlılık, iyi gözlemleyen, feraset noktasında epey mahir olan bir mahallemizdeyiz, sizlerle beraberiz" dedi.

Devgeriş Merkez Cami yanındaki çay ocağında gerçekleştirilen buluşmada bir konuşma yapan Mustafa Demir, Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nin kalbi olduğunu söyledi. Demir, "4 tane mümbit ova. Yakakent'te ciddi anlamda üretim ve turizm değeri olan bir kent. Havza , geniş arazileri olan bir yer, Ladik’e gidelim, Kavak’a, Ayvacık’a…..Hülasa, Yaradan bizlere nimetleri bahşetmiş. 4 ulaşım arterini en etkin bir şekilde bünyesinde barındıran bir şehir. Havayolu noktasında da ilimiz çok iyi bir noktada. Demir yolunda, karayolunda Karadeniz’in tüm Anadolu’ya geçişi. Deniz yolu müthiş bir kıyıya sahip" diye konuştu.

SANAYİ DEVLERİNDEN 4 MİLYAR LİRALIK YATIRIM!
Samsun'un gerek coğrafi gerekse sosyo-kültürel nimetlerini en iyi şekilde kullanmak zorunda olduğunun altını çizen Mustafa Demir, "Bu durum, topyekün kalkınmayı da beraberinde getirecektir" dedi. 'İstihdam'ın sorun olmaktan çıkarılması için yapılacak çalışmaları anlatan Demir, şunları söyledi:

"3 bin 500 dönümlük organize sanayi bölgesi(OSB) projemiz. Bu organize sanayi nitelikli, katma değeri yüksek sanayii projesi taleplerine tahsis edilecek. Samsun'un Canik 55 gibi, Sampa gibi yüzlerce ülkeye ihracat yapan, binlerce kişiye istihdam sağlayan şirketleri var. Örneğin Sampa, bin 500 kişi çalışıyor, 120 ülkeye ihracat yapıyor. Yetiştiremiyor, yeni bir yatırım yapması lazım. Bin 500 kişi çalışacak, 250 dönüm yer istiyor. Yeşilyurt'un 400 milyon dolarlık bir projesi var. Seral ev tekstil bekliyor yatırım için. Herkes arsaya sıkışmış. Hesapladık 4 milyar liralık yatırım hazır. Muhtemelen 2020-2021 yılına kalmadan oranın tahsisi bitecek. Arkasından 5 bin dönüm bir yer için de üzerinde çalışacağız.

SAMSUN İÇİN 'YATAY KALKINMA'MODELİ
Çarşamba OSB imzadan çıktı. Vezirköprü OSB, Terme, Kavak 2. Etap, Havza Bekdiğin OSB. Yatay bir Samsun kalkınmasının gerçekleşeceğini bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Sanayicilik çok titiz çalışmayı, disiplini gerektirir. Üretmekten zevk almayan adam sanayicilik yapamaz. Sanayicilik ile uğraşırken arsa alıyor para veriyor, fabrika, bina yapıyor, makinalar alıyor, çalıştırmazsan onların hiçbiri para değeri etmiyor. Adam onu yapacak, belediye olarak ruhsatta problem çıkaracağım, ikide bir şunu yaptın bunu yaptın ceza keseceğim, o zaman yapmıyor işte. Kendisine yardımcı olan yere doğru kaçıyor. Samsun'da biz sanayicinin başta olmak üzere taş üstüne taş koyanın yanında olacağız."