Yaşar: Vatandaşın kaygısı ekonomi gidişat

Yaşar: Vatandaşın kaygısı ekonomi gidişat

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın da özellikle ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalar, ülkenin içinde bulunduğu tabloyu açıkça gözler önüne serdi.

 

           

31 Mart'tan sonra karşı karşıya kalacağımız tabloyu tartışmak zorundayız.

            “Meclis'te temsil edilen tüm siyasi parti grupları olarak, Türkiye ekonomisini ve 31 Mart'tan sonra karşı karşıya kalacağımız tabloyu tartışmak zorundayız.” diyen İYİ Partili milletvekili, yerel seçimler öncesinde yapılan tüm anketlerde, vatandaşların ekonomik gidişata yönelik kaygılarının açık ara birinci sırada geldiğini belirtti.

Güçlü ekonomiyi ayakta tutan faktörler unutuldu!

AK Parti’nin iktidara "ekonomide yükselme" ve "özgürlük" talebiyle geldiğini, 2002'den bu yana da ekonomiyi güçlü bir koz ve seçim propagandası olarak kullandığını belirten Samsun Milletvekili; “Fakat bu süreçte güçlü ekonomiyi ayakta tutan faktörler unutuldu.” dedi.

Liyakat ortadan kaldırıldı!

“Kurumların güçlendirilmesi, adaletin tesis edilmesi ve devlet yönetiminin tarafsız kılınması beklenirken tam tersi bir süreç izlendi. Liyakat ortadan kaldırıldı! Ekonomi bir anda geri plana itildi. Bel bağlanan inşaat sektöründeki daralma bile anlaşılamadı.” diyen Yaşar, konuya ilişkin “Üzülerek söylüyorum;“Ekonomimiz artık ümit vermiyor. Ekonominin iyileştirilmesi için öne sürülen çabalar da gelecek adına ümit vermiyor.

Bilindiği üzere 80 ayrı noktada tanzim satışları başladı. Meyve ve sebze devlet eliyle satılıyor, böylece aracıların şişirdiği fiyatların önüne geçeceği ileri sürülüyor. Ama istediğiniz kadar alabilmeniz mümkün değil, bu tanzim satış noktalarının ne kadar sürdürülebilir olduğu da belli değil.”ifadelerini kullandı.

Dünyayı saran petrol kriziyle yağ ve tüp kuyrukları oluşmuştu!

Kıbrıs çıkarması sonrası ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı ambargo ve dünyayı saran petrol kriziyle oluşan yağ ve tüp kuyruklarını hatırlatan İYİ Partili Yaşar; “Karne ile alınabilen birçok ürün sınırlı sayıdaydı. Petrol, yağ ve şeker kuyruklarında insanlar saatlerini harcardı. Ne kadar beklerseniz bekleyin ne yaparsanız yapın daha fazlasını alamazdınız.

Çünkü hakkınız yoktu.

Şu anda tanzim noktalarında da aynı yöntem uygulanıyor. İstediğiniz kadar alamıyorsunuz, belirli bir sınırınız ve limitiniz var.

Öte yandan 1970'li yıllarda kuyruklarına girilen ürünlerin birçoğu yurt dışı kaynaklıydı. Şu anda bulunamayan ya da aşırı fiyatlardan dolayı alamadığımız ürünlerin tamamı Anadolu topraklarının ürünleri, kendi tarımımız.

Ambargo uygulayan yok, savaş tehdidi yok, küresel bir kriz yok. Buna rağmen kuyruklardayız, buna rağmen meyve-sebze alamıyoruz!” dedi.

Uyguladığınız YANLIŞ politikalardan vazgeçin!!!

            Hükümete, uyguladıkları yanlış politikalardan vazgeçmeleri için çağrıda bulunan Bedri Yaşar; “Tarım ülkesi olan Türkiye Cumhuriyeti için, bu ülkenin güzel insanları için diretmekten vazgeçsinler, uzman görüşü alsınlar!

Tarım başta olmak üzere uyguladıkları politikalardaki hataları düzeltmek için biz, elimizden geleni yapmaya hazırız.

Bizlerden yardım almaları hükümeti güçsüz kılmaz bundan emin olabilirler!

Önemli olanın bu ülkenin geleceği!”