İlaçlarda yeni kur yarın başlıyor

İlaçlarda yeni kur yarın başlıyor

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, ilaç yokluğunun eczacılarla bir ilgisi olmadığını belirterek,'Yarından itibaren ilaçlarda yeni euro kuru devreye giriyor. Bundan sonra ilaç yokluğunun neden olduğu daha net ortaya çıkacaktır' dedi.

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, son zamanlarda bazı ilaçlara ulaşılma noktasında yaşanan sıkıntıların eczacılar ile bir ilgisi olmadığını eczacıların ilaç stoklama gibi bir durumunun asla olamayacağını kaydetti.


Karacan, "Son zamanlarda bazı ilaçların piyasada bulunmadığı ya da kısıtlı olarak bulunduğu günler yaşıyoruz. Öte yandan ilaçta kur politikalarının sonucunda ortaya çıkan ilaç yokluğu hususunda meslektaşlarımızı zan altında bırakan açıklamalara ve uygulamalara üzülerek tanıklık ediyoruz. Devlet ve ilaç sanayicileri yeni Euro kurunda anlaşmaya vardılar. Kur 1 Euro: 3,40 TL olacak şekilde anlaştılar.

Bu yeni kur yarından itibaren de geçerli olacak. Bakalım ilaç yokluğu eczacılardan mı yoksa önceki düşük Euro kurundan dolayı ilaçların üretilmemesinden mi kaynaklanıyor her şey ortaya çıkacak. Şu aşamada sıkıntılarımızın sona ermesinin tek koşulu, ilaç firmalarının ve dağıtım kanallarının ellerinde bulunan ilaçları stokçuluk, karaborsacılık gibi yöntemlere başvurmadan, serbest bırakması; eczanelere, dolayısıyla hastalarımıza ulaştırmasının önünde bir engel yaratmamalarıdır” dedi.


Mustafa Bilik