Türkiye ve Avrupa Samsun'a aktı

Türkiye ve Avrupa Samsun'a aktı

Ülkücü Ozan Arif Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı. Sevenleri Ozan Arif'e son görevlerini yerine getirmek için Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın dört bir yanından Samsun'a akın ettiler.

Türk dünyası ve ülkücü camianın sevilen ismi  Ozan Arif, 13 Şubat Çarşamba günü yakalandığı hastalığa yenik düşerek OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.


70 yaşında vefat eden  Ozan Arif'in Samsun Büyük Camii’nde kılınan cenaze namazına binlerce vatandaş katıldı. Sevenleri Ozan Arif'e son görevlerini yerine getirmek için Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın dört bir yanından Samsun’a akın ettiler.


Özellikle milliyetçi kesimin edebi dille sesi olan Ozan Arif’in, Samsun Büyük Camii'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Ümit Özdağ, Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Eski Bakan Yaşar Okuyan ve sevenleri katıldı. Ozan Arif Kıranköy Mezarlığı’nda defnedildi.


OZAN ARİF KİMDİR?


Ozan Arif Giresun’un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949'da doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970'de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun'un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere dokuz yıl hizmet verdi. 24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı.
Mustafa Bilik