Samsun'da seçim güvenliği sıkı tutuluyor

Samsun'da seçim güvenliği sıkı tutuluyor

Mahalli İdareler Seçimleri'yle ilgili Seçim Güvenliği Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Osman Kaymak'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

 Toplantıda yaptığı konuşmada her seçimin bir heyecan ve demokrasi şöleni olduğunu dile getirenSamsun Valisi Osman Kaymak, “Seçimler, vatandaşlarımızınAnayasa’da yazılı olan seçme ve seçilme haklarını kullanmaları açısından önemlidir. Seçimlerin önemi kadar huzur içerisinde gerçekleştirilmesi de hepimizin sorumluluğu altındadır. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde ilimiz genelinde bulunan bin 322 sandık alanında 970 bin 989 vatandaşımız oy kullanacak ve toplam 3 bin 481 Emniyet veJandarma Teşkilatı mensubumuz sandıkların güvenliğini sağlayacak. Seçimlerde kullanılacak seyyar sandık sayısı ise vatandaşlarımızın talebine göre belirlenecektir. Şüphesiz seçimlere kadar olan sürede partiler programlarını anlatacak ve propagandalarını yapacaklar. Biz de devlet olarak bu seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde, kurallara uygun bir şekilde yapılıp sonuçlanmasından sorumluyuz. Seçimlerin centilmenlik ortamında, birbirlerinin haklarına saygı-sevgi duyarak, şehri ve insanları önemseyen anlayış içerisinde geçmesini çok önemsiyoruz.” dedi.

 Bu seçimlerde partilerin ortak anlayışıyla bayrak, flama ve yüksek ses gibi çevre kirliliğine neden olabilecek materyallerin kullanılmayacak olmasına dikkat çeken Kaymak, “Vatandaşlarımız bu durumdan çok rahatsız oluyordu ve bu yöndeki karardan çok mutlu oldular. Görebildiğim kadarıyla partiler de bundan memnun ve sosyal medya başta olmak üzere diğer yöntemlerle propagandalarını yapacaklar. Ben bu vesile ile tekrar seçimlerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, katılımlarınız için sizlere ayrı, ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaymak’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Akın Sağlam 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’yle ilgili genel hazırlıklar ve mevzuat hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet MüdürüVedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ünsal Ağaoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ersan Aksu, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Kantarcı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kundak, Demokrat Parti İl Başkan Temsilcisi Sinan Genç, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Mehmet Koç, Halkların Demokratik Partisi İl Başkanı Cevdet Bakın, İYİ Parti İl Başkan Temsilcisi Burcu Işıtan Satar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Saadet Partisi İl Başkan Temsilcisi Ahmet Köseoğlu, Türkiye Komünist Partisi İl Başkan Temsilcisi Cemil Gülyaz, Vatan Partisi İl Başkanı Haydar Çolak ve Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta’nın temsilcisi Av. Bahadır Ertaş katıldı.