Süleyman Soylu'dan kritik açıklama

Süleyman Soylu'dan kritik açıklama

Ankara'da seçim bürosunda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir hafta önce Türkiye'ye tuzak kurmak isteyenlerin ülkeye bombalı araç sokmaya çalıştıklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde katıldığı seçim koordinasyon bürosu açılışında konuştu.

Terör konusuna değinen Soylu, "PKK’yı başımıza musallat ettiler. FETÖ’yü başımıza musallat ettiler. En son DEAŞ’ı başımıza musallat ettiler. Ufak tefek ne idüğü belirsiz olan sol örgütleri bu ülkenin başına musallat ettiler "dedi.

Irak’ın kuzeyinde PKK-PYD’nin devlet kurma hayalleri olduğunu hatırlatan Soylu, bu coğrafyada Türkiye dışında oyun kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Hesaplarının içeriden ve dışarıdan Türkiye'yi sıkıştırmak olduğunu belirten Soyk şu ifadeleri kullandı: "Gezi olayarı ile, 17-25 Aralık darbesiyle, 6-7 Ekim olayları ile 15 Temmuz Darbesiyle, ekonomik saldırılarla, bir annenin iki evladını birbirine pusu kurdurarak, bunları nasıl olsa içerden birbirine düşürdük deyip, ardından Irak’ın Kuzeyi’nden Afrin’e kadar bir sınır çekip bizi güneyimizden ayırmaya çalışıp, Türkiye’yi belli bir oranda kısıtlamaya çalışanlara karşı Zeytin Dalı Harekatı ile Amerika ne derse desin, Avrupa ne derse desin, bu büyük millet ne derse onu yaparız diyen bir hal ortaya koyduk”

HDP VEKİLLERİNE SERT ELEŞTİRİ

Bebek katili Abdullah Öcalan’nın hapisten çıkarılması için yürüyüş yapacaklarını ifade eden HDP’nin vekillerine yönelik Soylu, konuşmasına söyle devam etti: “Birileri de seçim öncesi fırsat bilip Apo’yu içeriden çıkarmak için Türkiye’nin bir takım yerlerinde yürüyüş yapacakmış, milletvekilleri... Dün dedim ağırlarına gitmiş, bugün de birileri İstiklal Caddesi’nde yürüyecekmiş. Dün dedim de sizi yürüten adam değildir diye, hadi yürüsünler de görelim bakalım.

Ufak tefek ne idüğü belirsiz olan sol örgütleri bu ülkenin başına musallat ettiler Şimdi 700 kişi kaldı. Hiç merak etmeyin o 700'ün de yerlerinde yakında yeller esecek hiç merak etmeyin. Büyük bir mücadele yapıyoruz, büyük bir gayret ortaya koyuyoruz”

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ YAKALANDI

Geçtiğimiz hafta bomba yüklü araç yakalandığı bilgisini veren Soylu, “Bir hafta önce Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışan, Türkiye içerisinde birilerini yakaladık, bomba yüklü bir arabayı. Sınırın ötesinde de onlara kim talimat vermişse jandarmamız da onları kıskıvrak yakalayıverdi. Hiçbir fırsat tanımamaya çalışıyoruz. Şu anda 30 yılda dağa gidiş sayısının en düşük noktasına indirdik” ” diye konuştu.