Samsun'un en huzurlu yeri

Samsun'un en huzurlu yeri

Hafta sonunun en huzurlu adresleri arasında Samsun'dan o yer var.

Kış mevsimi, hava koşulları nedeniyle gezmenin daha zor olduğu bir dönem gibi görünse de, yazın yaşanan yoğun kalabalıklardan uzaklaşmak ve huzur için mutlaka değerlendirilmeli.

Samsun’unAlaçam, Bafra ile19 Mayıs ilçelerinin sınırlarını kapsayanKızılırmak’ınKaradeniz’e döküldüğü bölgenin de içinde bulunduğu 56 bin hektar alanı kaplayanKızılırmak Deltası Kuş CennetiTürkiye’nin önemli sulak alanlarının başında geliyor.

Türkiye’deki nadir subasar ormanlarından birisi olanGaleriç Ormanları macera vedoğa turizmcileri için iyi bir alternatif. Ayrıca fauna ve flora bakımından oldukça zengin bir bölge.

İrili ufaklı çok sayıdaki gölü, sazlık alanları, ender subasar ormanları ile 12 bin hektarı bulan sulak bölgesi ve barındırdığı canlı türleri ile Türkiye’nin önemli doğal sistemlerinden birini oluşturan deltada bugüne kadar yaklaşık 143 türün ürediği belirlendi.  

Delta, biyoçeşitlilik, kuş göç yolları üzerindeki konumu, barındırdığı habitatlar gibi özellikleri ileUNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor.