Yılmaz, 'Hizmet seferberliği 31 Mart'ta yeniden başlıyor'

Yılmaz, 'Hizmet seferberliği 31 Mart'ta yeniden başlıyor'

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'ye yeni bir vizyon getirecek 11 maddelik manifestonun büyük hizmet, kalkınma, geleceğe sağlam adımlarla ilerlemenin, halkla daha çok kucaklaşmanın büyük adımı ile parçası olacağını söyledi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 11 maddelik manifestoyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir üzerinde çalışılan yerel yönetimler manifestosu Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantı ile açıklandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli mesajlar verdiği ve 11 maddelik manifestoyu kamuoyuna duyurduğu toplantıya AK Parti belediye başkan adayları, milletvekilleri, teşkilat üyeleri tam kadro katıldı.

Büyük coşkuya ortak olan  AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, büyük hizmet yarışının 31 Mart tarihi itibariyle artarak yeniden başlayacağını söyledi.

"TÜRKİYE'YE YENİ BİR VİZYON GELECEK"

Açıklanan 11 maddelik manifestonun Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirten Milletvekili Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajlar, manifestoda yer alan 11 maddedeki öncelikler çok önemli. Belediye başkan adaylarımız ve hepimiz bu doğrultu da elimizden ne geliyorsa gece gündüz demeden yapacağız, çok çalışacağız. Memleket işi gönül işi' diyerek, 'gönül belediyeciliği' ile milletimizin hizmetine talip olan AK Parti'nin yeni dönemde insan merkezli yürüteceği hizmetlerin temelini 11 madde oluşturacaktır.  Türkiye'ye yeni bir vizyon getirecek manifestonun, büyük hizmet ve kalkınma, geleceğe sağlam adımlarla ilerleme, halkla  daha çok kucaklaşmanın büyük adımı ve parçası olacaktır." dedi.

"TAAHHÜTLER GÖNÜL KAPILARINI ARALIYOR"

"AK Parti olarak yeni dönemdeki belediyecilik anlayışı ve milletimize taahhütlerimiz gönül kapılarını aralıyor" diyen Yılmaz, manifesto hakkında şu bilgileri verdi;

"Şehir planları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edilecek. Altyapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm projeleri  şehirlerin kültürel, ekonomik ve sosyal durumlarıyla birlikte yapılacak. Benzersiz şehirler hedefi doğrultusunda, her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlanacak. Akıllı şehirler ile şehircilikte yeni ufuklar kurulacak. Çevreye saygılı şehirler ile Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içinde, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürmesi sağlanacak. Sosyal belediyecilik anlayışı tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişletilecek.  Yatay şehirleşme yeni dönemdeki şehircilik vizyonu merkezinde bu yer alacak. Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımı temin edilecek. Tasarruf ve şeffaflık yeni dönemde belediyelerde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecek.  Değer üreten şehirler ile AK Parti belediyeciliği bir üst aşamaya taşınacak. Şehirler gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekanlar haline getirilecek."