Sivillerin öldürüldüğü operasyonla ilgili ABD'den itiraf

Sivillerin öldürüldüğü operasyonla ilgili ABD'den itiraf

Afganistan'da 16 sivilin öldüğü operasyona dair ABD'den 'askeri danışman ve hava saldırılarıyla destek verdik' açıklaması geldi.

Afganistan'ın Helmand iline bağlı Sangin ilçesinde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirilen hava saldırısına dair açıklama yapan Kararlı Destek Operasyonu Sözcüsü Üsteğmen Ubon Mendie, "Afganların öncülüğünde Helmand'ın Sangin ilçesine yönelik operasyona ABD askeri danışmanları ve koalisyon hava saldırılarıyla destek verildi" dedi.

EL YAPIMI 23 PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Operasyonda, Taliban'a ait olduğu iddia edilen el yapımı 23 patlayıcının imha edildiğini ve Taliban mensuplarıyla çatışmaların sürdüğünü belirten Mendie, sivil kayıp iddialarına konu olan hava saldırılarını incelediklerini açıkladı.

Saldırılarla ilgili haberlerde, 16 kişilik bir ailenin tüm fertlerinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Afganistan'ın Eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de söz konusu saldırıları kınamış ve ABD'ye, Afgan köylerini bombalamaktan ziyade çabalarını, barışa sarf etmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak : Timetürk

afganistan dünya