Albayrak: Yaza göre toparlanma söz konusu

Albayrak: Yaza göre toparlanma söz konusu

Ekonomiyi değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Türk ekonomisi güçlü bir dengeye sahip. Yaza göre hızlı bir şekilde toparlanma söz konusu' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) "Gelişmekte olan piyasalar görünümü" konulu oturuma katıldı. Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Bölgede yer alan sorunlara rağmen Türk ekonomisinin büyüme trendi içinde olduğunu söyleyen Albayrak Türkiye'yi bölge devletler içerisinde en istikrarlı şekilde tanımladı.

'TÜRK EKONOMİSİ GÜÇLÜ DENGEYE SAHİP'

Türk ekonomisiyle ilgili de konuşan  Berat Albayrak, “Türkiye yoluna son derece pozitif devam ediyor. Türk ekonomisi güçlü bir dengeye sahip.  Yaza göre hızlı bir şekilde toparlanma söz konusu” ifadesini kullandı.

ALBAYRAK: EKONOMİDE TOPARLANMA OLACAK

Albayrak şu mesajları verdi: "Alınan karalar mali disiplinden sapma anlamına gelmiyor. Mali disiplinden taviz yok. Normalleşme ocakta daha da hızlandı. 2019 için büyüme hedefi ulaşılabilir. Veriler enflasyonun ekimde zirveye ulaştığını gösteriyor, resesyon öngörmüyoruz.  Yılın ikinci yarısında ekonomide toparlanma olacak.Asgari ücret artışının enflasyona etkisi oldukça hafif olacak.''

Kaynak: NTV Haber