MÜSİAD'da Tan güven tazeledi

MÜSİAD'da Tan güven tazeledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bayındırlık ve İskân Bakanı  Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı  Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye BaşkanıHasan Togar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen  MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan yaptığı açılış konuşmasında, “Ben aslında istifa etmiş bir öğretmenim, eğitimciyim. Fakat eğitimimizin çocukluğumuzdan beri geldiğini bilenlerdenim. İşveren belki dışarıdan bakıldığında iş adamı hüviyetinde, iş adamları rahat yaşıyor gözüküyor. Aslında şunu da açıkça ifade etmek gerekiyor. İş adamlarının belki aileleri rahat yaşıyor ama kendileri rahat yaşamıyor. Ticarete atılırken Samsun’un içerisinde hep bulunduğum konumlara göre pozitif olmaya kendimi ruh haliyle hazır hissettim.  Her şeye olumlu bakan birleştirici bir tavır sergilemeye çalıştım. Bilgi, eğitim, kendi yaşantımız içinde sanayi ve yeri geldiğinde tebessüm ediyoruz, evet Samsunspor diyoruz. O da bir üretim yeri. Bakıyoruz Türkiye futbolda bile bu gün yurt dışına verilen paraları gördüğümüz zaman müthiş rakamların futbolcu bazında yurt dışına aktığını görüyoruz. O yüzden üretim dediğimiz zaman sadece tek kanallı sanayiyi düşünmemek gerekiyor. Bunların hepsi beraber hareket etmek zorunda. Biz bunu yapabilecek bir şehiriz. Yapabileceğimizi bu seneki ihracat rakamlarında hızlı bir ivme ile gösterdik” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, Samsun’un potansiyelleri çok fazla olan bir şehir olduğunu söyledi.

Karaaslan, “Ne demek istiyorum? Yani artık bu potansiyellerin dile getirilmesindense anların hayata geçmesi noktasında bir irade gösterilmesini talep eden bir şehir. Biliyorsunuz 2019 yılının bizler için, Samsun için çok ayrı bir anlamı var. 2019 Milli Mücadele’nin başladığı kurtuluş meşalesinin yandığı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımı attığı 1919’un 100. yılı. Bu şehir için çok büyük bir anlamı var. Ama yalnızca bu şehir için değil ülkemiz için de büyük bir anlamı var. Bu gün burada konuşulan meselelerin özellikle yatırımların, özellikle Samsun’un hayata geçmesi gerektiği potansiyellerinin ve onların üzerlerine ekleneceklerin hayata geçmesi anlamında şehrimizi ileriye doğru daha güçlü olarak taşıyacağız.” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak  ise yaptığı konuşmada “Öncelikle MÜSİAD'ı 21. Genel Kurul Toplantısı'nı yaptığı için tebrik ediyorum. Bu tür kurumlarda istikrar ve sürdürülebilirlik önemlidir. Böyle vatan, millet duygusu yüksek inançlı insanların bir araya getirdikleri topluluğun yapacağı işler de doğru işler olacaktır. Ülkemizin milli birliği ve beraberliği çok önemli. Ne iş yaparsak yapalım bu ülkenin değerleri ile bir araya gelemiyorsak, bu ülkenin değerlerine ters düşüyorsak mutlaka toplum bunun karşılığını görüyor. Bu gün okullarımızın yarıyıl tatili. Çocuklarımız bu gün karnelerini aldılar. 240 bin öğrencimiz bu gün karnelerini aldılar. Samsun iki üniversitesi ile birlikte bir eğitim kenti. Toplamda 300 bin öğrencisi ve yetişmiş insan gücü ile Samsun ülkemizin önemli illerinden birisi.” diye konuştu.

İlhan Demircioğlu