Muhtar Adayı Patlaması Yaşanıyor

Muhtar Adayı Patlaması Yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezileri organize edilmesi talimatı üzerine, muhtarlar yurt dışı turlarına adını yazdırır oldu.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezileri organize edilmesi talimatı üzerine İçişleri Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı koordinesinde 10 Nisan'da 50 muhtardan oluşan ilk kafile İspanya’nın Endülüs bölgesine götürüldü. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde her hafta bir grubun yurt dışına götürüldüğü programda ilk etapta yıl sonuna kadar toplam 2 bin muhtarın yurt dışını ziyaret etmesi sağlanacak. Bin muhtar İspanya Endülüs bölgesine, 650 muhtar Suudi Arabistan'da umreye ve 350 muhtarın da Küdüs'e götürülmesi planlanan program kapsamında bugüne kadar 9 gezi düzenlendi. Bu gezilerde toplam 450 muhtar, İspanya Endülüs Bölgesi'ni tanıma fìrsatı buldu.
Bu durumu niye anlattım? Şuan Türkiye’de partiler belediye başkan adayı bulmaya çalışırken muhtarlıkta aday patlaması yaşanıyor. Üstelik silah ruhsatı almaktaki kolaylıklarından tutun da maaşında yapılan iyileştirmeler ile cezp edici bir meslek artık muhtarlık.
Sadece Samsun’dan bir tane örnek verelim sıradan bir mahalle mesela Behçelievler Mahallesi’nde 9 muhtar adayı var. Koskoca İlkadım İlçesi’nde iktidar partisinden 7 başkan aday adayı çıkmıştı.
10 haneli mahallede 10 muhtar adayı var. Bu durum eski köy yeni mahallelerde ciddi anlamda rekabete neden olmuş durumda. Eskiden birbiri için canlarını veren komşular muhtarlık seçimi nedeniyle birbirine canını alacak şekilde bakmaya başladı.
Burada bir önlem alınması son derece önemlidir. Tabi bu önlem siyasi kaygılar da gütmemeli. Seçme ve seçilme hakkı konusunda nasıl bir önlem alınacak derseniz; Siz bir ilçede başkan olmak isterseniz partinize para yatırmak durumundasınız. Ancak, muhtarlık için böyle bir zorunluluk veya kriter yok. Belki muhtarlık adaylığı için hazineye kalacak şekilde bir bedel yatırılması gündeme gelebilir.
Bu vesile ile de erken olmasına karşın yeri gelmişken inşallah 31 Mart yerel seçimleri ve bugüne uzanan süreçte ülkemizde her hangi bir tatsızlık yaşanmadan kimsenin burnu dahi kanamadan bir seçim olur.
Allah Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine zeval vermesin.
Bugün bir diğer önemli konu da benim için hayattaki tek ve en önemli varlığım kızımın ilk karnesini alacak olması. Okul öncesi karnesi olsa da tatlı bir heyecan Allah herkese nasip etsin. Bu vesile ile
2018- 2019 Eğitim - Öğretim yılı I. döneminin sonuna gelen çocuklarımızı Dünyanın en şerefli ve ağır görevini ifa etmekte olan öğretmenlerimizi tebrik eder, iyi tatiller dilerim.