Çarşamba'ya 2 büyük yatırım daha

Çarşamba'ya 2 büyük yatırım daha

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar proje ve alt yapı hazırlıkları tamamlanan Huzurevi ve Yurtkur Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun inşaat çalışmalarının başladığını açıkladı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Huzurevi, Gençlik ve Spor Bakanlığınca ise Yurtkur Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu yapım çalışmaları başladı. Yer tahsisi ve altyapı çalışmaları  Çarşamba Belediyesi tarafından hazırlanan projeler, ilçede heyecanla karşılandı.

“ÇARŞAMBA HUZUREVİ”

Sosyal Belediyecilik yatırımlarına dikkat çeken Başkan Dündar, Çarşamba Belediyesi Engelliler Özel Eğitim Okulu, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelliler Aktif Yaşam Merkezi gibi sosyal belediyecilik hizmetlerinin ardından ilçeye kazandırılan Çarşamba Huzurevi, Adapark Mevkii’nde 7650 metrekare alanda kuruluyor. Tek kişilik sağlıklı yaşlı odaları ve sürekli bakım odaları ile Çarşamba yaklaşık 100 yatak kapasiteli huzurevine kavuşuyor” dedi.

“ÇARŞAMBA YURT-KUR YÜKSEK ÖĞRENİM YURDU”

Yurtkur Yükseköğrenim Yurduna da değinen Başkan  Hüseyin Dündar, “Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve meslek yüksek okullarıyla 4 binden fazla öğrencisi bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Güneşdoğdu Kampsü’nde 600 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı başladı. Üniversite öğrencilerimiz yeni yurt binasıyla birlikte daha geniş imkânlara kavuşmuş olacaklar” dedi.