Cumhur İttifakında Adaylar Netleşiyor

Cumhur İttifakında Adaylar Netleşiyor

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur ittifakının adayları da netleşmeye başladı. 19 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur ittifakının adaylarını Yaşar Doğu Spor Salonu'nda açıklayacak.

Cumhur ittifakı adaylarının açıklanmasına az bir zaman kalan AK Parti ve MHP’nin de adayları netleşmeye başladı.
AK Parti’nin Samsun’da 120 ilçenin adayı tamam gibi. AK Parti’nin seçimlere Yakakent ilçesinde Hüseyin Kıyma, Bafra ilçesinde Hamit Kılıç, Ondokuzmayıs ilçesinde Osman Topaloğlu, Atakum ilçesinde İshak Taşçı, İlkadım ilçesinde Erdoğan Tok, Canik ilçesinde Zihni Şahin, Tekkeköy ilçesinde Hasan Togar, Çarşamba ilçesinde Halit Doğan, Salıpazarı ilçesinde Halil Akgül ve Vezirköprü ilçesinde İbrahim Sadık Edis ile girmesi kesinleşirken MHP’nin de Asarcık ilçesinde Şerif Kılağuz ve Alaçam ilçesinde ise İlyas Acar tamam.
Kalan ilçelerde de AK Parti’nin adayları kesinleşti ancak bu ilçelerden birkaç tanesinin de Cumhur ittifakından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi’ne verildi.

Kavak, Ladik, Havza, Terme ve Ayvacık ilçelerinden 2 ya da 3 tanesinin de Cumhur ittifakı nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilmesi bekleniyor.