Samsun Haberleri: MHP'ye Hangi İlçeler Verilecek?

Samsun Haberleri: MHP'ye Hangi İlçeler Verilecek?

Belediye başkan adayları ile ilgili geri sayım başlarken hem AK Partili hem de MHP'liler Cumhur ittifakında MHP'ye 4 ilçe verileceğinde hem fikir halindeler.

Belediye başkan adayları ile ilgili geri sayım başlarken hem AK Partili hem de MHP’liler Cumhur ittifakında MHP’ye 4 ilçe verileceğinde hem fikir halindeler.

Peki, bu 4 ilçe hangileri?

Bu ilçelerden iki tanesi kesin.
Asarcık zaten MHP’li tek belediye olduğu için bu dönemde de MHP’ye verilecek.
Gelelim ikinci ilçeye.
MHP Cumhur ittifakını açıklamadan önce Samsun’da genel merkezin talimatıyla tek bir ilçenin adayını açıkladı.
O da Alaçam ve İlyas Acar…
Şu ana kadar da İlyas Acar’a genel merkezden adaylığını geri çek diye talimat ta gelmediğine göre MHP’ye verilecek ikinci ilçe de Alaçam.
Gelelim diğer iki ilçeye.
Kavak AK Parti açısından tam bir cadı kazanı. Mevcut başkan ve ilçe başkanının da aralarında bulunduğu çok sayıda AK Partili aday adayı var. MHP’den de en çok aday adayı. Her iki parti de riske girmek yerine Kavak ilçesi de MHP’ye geçer mi geçebilir.

Kalan son ilçe için Havza, Lâdik ve Ayvacık isimleri geçiyor.
Havza ve Lâdik’ten biri olursa AK Parti 5 ilçelik iç bölgenin 3 tanesini MHP’ye vermiş olur ki bunun bedelini milletvekili seçimlerinde ağır öder.
Peki, bu aralar oldukça sık konuşulan merkez ilçelerden bir tanesi MHP’ye verilecek dedikodusu gerçekleşir mi neden olmasın?
Bu da Canik ya da İlkadım ilçelerinden biri MHP’ye verilebilir.
İlkadım bu seçimin en kritik ilçesi. Hangi partiye verilirse verilsin burada seçim kesin olmaz. Çünkü bu ilçede Cumhur ittifakı çok bölünecek.
İlhan Demircioğlu