Samsun Haberleri: Obezite Merkezi Hizmete Girdi

Samsun Haberleri: Obezite Merkezi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum ek hizmet binasında yapılan obezite merkezi düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum ek hizmet binasında yapılanobezite merkezi için düzenlenen açılış törenine Samsun Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç'da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İkinci 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde obezite ile mücadele kapsamında merkezi oluşturduklarını belirten Oruç, "Hastalarımızın daha sağlıklı yaşayabilmeleri, daha sağlıklı kilo vermeleri için merkezi açtık. Sağlıklı kilo vermek isteyen hastalarımızı merkezimize bekliyoruz." dedi.

Oruç, "Fiziksel hayatın sınırlı olması, hazır gıdaların tüketilmesi ve şehir hayatı, obeziteyi tetikleyen faktörler arasında. Sağlık Bakanlığı olarak bunların giderilmesi için hareketli yaşam, günde 10 bin adım, günlük su tüketiminin iyi yapılması, hazır gıda yerine evde hazırlanmış sağlıklı gıdaların tüketilmesini öneriyoruz. Samsun'da obezite merkezlerimiz haricinde sağlıklı yaşam merkezlerimiz var. Diyetisyenlerimiz, fizyoterapistlerimiz obeziteyle mücadele ve sağlıklı kilo vermede vatandaşlarımızın bilincini artırmak için destek sağlamakta."dedi.

Oruç, merkezde öncelikli hedeflerinin vücut kitle endeksi 30 ve üzeri hastalar olduğunu dile getirerek, "Hedefimiz dengeli ve sağlıklı şekilde kilo verilmesini ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak, toplumu bilinçlendirmek." ifadesini kullandı.