Samsunspor'da Neler Oluyor?

Samsunspor'da Neler Oluyor?

Lige şampiyonluk parolasıyla giren ve ilk yarıyı liderin 2 puan gerisinde 3. Sırada tamamlayan Samsunspor'da bir şeyler oluyor.

Ne oluyor derseniz ben bilmiyorum.

Bir anda sportif direktör Ali Reşat Çağan’ın sağlık sorunları ortaya çıktı.

Ne zaman çıktı, Başkan İsmail Uyanık ne zaman Fortuna Sittard takımının sportif direktörü Mustafa Aztopal ile görüştü anlaştı o zaman Reşat Çağan’ın sağlık sorunları ortaya çıktı.

Sezon başında başkan İsmail Uyanık, futboldan yaklaşık 10 yıl uzak kaldığını o nedenle kendisinin de bu süreçte yeniden alışma dönemi geçireceğini söylemişti.

Bu değişime bakıldığında İsmail başkan devre arasında hem de birçok yetkiyi de vererek takımın başına bir isim getiriyorsa birileri onun beklentilerine cevap veremedi demektir.

Sezon başında 16 tane transfer yapıldıktan sonra hala ilk 11’de oynayacak kapasitede 4 isim ve bir tane de genç kaleci takıma kazandırılıyorsa başkan Uyanık bu konuda da sessiz kalmaz sanırım.

Samsunspor’daki değişim Mustafa Aztopal ile kalmaz. Başkan İsmail Uyanık en az Mustafa Aztopal kadar hatta bana göre ondan daha çok yetkili bir isim daha takıma getirir.

Başkan Uyanık uzun süre futboldan uzak kaldığı için yönetim şekli haklı olarak kervan yolda düzülür mantığı ile oluyor ki mevcut şartlarda bu normal.

Başkan Uyanık’ın ikinci yarıda işi daha zor. Hem bu takımı şampiyon yapmak zorunda ki bu teknik adama rağmen.

Hem de kervanı artık düzmeli.

Bu zor mu birçok takım için zor değil hayal.

Ama Samsunspor için bu kolay. İsmail Uyanık ismi marka.

Bu marka bu işin altından kalkar ama birileri üzülecek…

İlhan Demircioğlu