Süper Lig'de İlk Yarıda Öne Çıkan Detaylar

Süper Lig'de İlk Yarıda Öne Çıkan Detaylar

Süper Lig'de ilk yarı sona erdi. Anadolu takımları ligin ilk yarısındaki performansı ön plana çıkan unsur oldu. İşte Süper Lig'de ilk yarıda öne çıkan detaylar.

Süper Lig'in ilk yarısı sona erdi. 17 haftalık periyotta Anadolu takımlarının çıkışı göze çarparken  3 büyüklerin performansında düşüş gözlendi. 

SÜPER LİG'DE 391 GOL ATILDI

Süper Lig'in ilk yarısında futbolcular toplamda 391 gol kaydetti. En fazla gol atan takım iseKasımpaşa oldu. Bu gollerin 253'ü ayakla atılırken, 83 tane ise kafa golü oldu. Kasımpaşa'yı 32 golle Trabzonspor izlerken, 30 golü bulunan Galatasaray'da 3. sırada yer aldı. 

GOL KRALLIĞINDA DİAGNE ÖNDE

Kasımpaşa'nın Senegalli oyuncusu Diagne, 20 golle gol krallığında ilk sırada. İkinci sırada ise 9 gollü Trabzonlu Rodellaga. 

EN ÇOK SARI KART GÖREN TAKIM BEŞİKTAŞ 

Süper Lig'de 17 haftalık bölümde 674 sarı kart çıktı. Bu kartların 46'sını Beşiktaş gördü. Siyah-beyazlı takım, ilk yarının en çok sarı kart gören takımı olurken, Atiker Konyaspor ve Antalyaspor'un da 44 sarı kartı bulunuyor. 

17 HAFTADA 43 KIRMIZI KART ÇIKTI

Hakemler, Spor Toto Süper Lig'in 17 haftalık bölümde 43 defa kırmızı kartına başvurdu. En fazla kızaran takım ise 6 sefer ile Çaykur Rizespor oldu. Rizesporlu oyunculardan Koray Altınay, Matic Fink, Samudio, Abdullah Durak, Orhan Ovacıklı ve Marwane Saadane kırmızı kart ile cezalandırılan isimler oldu. Rize'yi 5 kırmızıyla Aytemiz Alanyaspor takip etti.