AK Parti'de 10 İlçe adayı Tamam

AK Parti'de 10 İlçe adayı Tamam

AK Parti yerel seçimler öncesinde aday belirlerken ince eleyip sık dokuyor.

Öyle ki teşkilat temayülleri yapıldı, ilçe başkanlarının, il başkanının, milletvekilinin görüşleri alındı. Bu da yetmedi genel merkez teşkilat başkan yardımcısıSamsun’a gelerek arazi taraması yapıldı.

Bunların hepsi yetti mi derseniz bunlar da yetmedi her ilçede en az 3 kez anket yapıldı. Anketlere yeni isimler eklendi.

Büyükşehir belediye başkan adayıMustafa Demir de yeni isimlerin de araştırılmasını istedi. Gerçi bu isimlerin arazide karşılığı olmadığını kendi de gördü.

Tüm bu çalışmalara rağmen hala isimler netleşmedi ancak büyük bir sürpriz olmadığı takdirde 10 ilçenin adayı kesinlik kazandı.

Kim bu 10 ilçe derseniz şunları.

Yakakent’te Hüseyin Kırma, Bafra’da Hamit Kılıç, Ondokuzmayıs ilçesinde Osman Topaloğlu, Atakum’da İshak Taşçı, Tekkeköy’de Hasan Togar, Çarşamba’da Halit Doğan, Salıpazarı’nda Halil Akgül, Ladik’te Nurhan Yapıcı Özel, Asarcık’ta Hami Karakaş ve Havza’da Sebahattin Özdemir kesin gibi.

Diğer ilçelerde durum ne derseniz onlardaki son durum da şöyle.

İlkadım içesindeErdoğan Tok birkaç gün öncesine kadar kesin gibiydi. Ancak Zihni Şahin denklemi İlkadım’ı karıştırdı. Bir de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in desteklediği iddia edilen Ersan Aksu, eski ilçe başkanı Hakan Ay ve eski vekil Hasan Basri Kurt’un isimleri de geçiyor.

En şanslı aday tabi ki mevcut başkan Erdoğan Tok ama Zihni Şahin hamlesini de göz ardı etmemek lazım.

Alaçam’da mevcut başkanHadi Uyar yüksek şanslı ancak eski başkan Ali Şengör ismi de kulislerde geçiyor.

Canik’te ise İbrahim Sandıkçı ile Yılmaz Hocaoğlu arasında yarış sürüyor. Ancak Sandıkçı ismi önde gibi görünüyor.

Terme çok sıkıntılı. Mevcut başkan Şenol Kul ile ilçe başkanı Ali Kılıç arasında yarış geçiyor.

Ayvacık’ta ise mevcut başkan kesin gitti gibi. Yarış ilçe başkanı Kemalettin Gökçe ve Halil Kalaycı arasında.

Kavak ta İlkadım gibi çoklu denklem var. Mevcut başkan İbrahim Sarıcaoğlu, ilçe başkanı Osman Atlı ve Salih Çelik arasında yarış sürüyor.

Vezirköprü’de ise mevcut başkan İbrahim Sadık Edis ile Adem Tuncer arasında yarış amansız sürüyor.

Tüm bu ihtimaller ve adayların durumu AK Parti ve MHP arasında ittifak olmama ihtimali üzerine kurulu. İttifak olursa kağıtlar yeniden karılacak.

İlhan Demircioğlu