36 Bin Suriyeli Oy Kullanacak

36 Bin Suriyeli Oy Kullanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şimdiye kadar vatandaşlık verilen Suriyeli kişi sayısının 72 bin olduğunu açıkladı. Soylu ayrıca seçimlerde 36 bin kişinin oy kullanma hakkı olduğunu belirtti.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde Suriyelilerle ilgili gelen sorulara cevaplandıranİçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Suriyeli kişilerin vatandaşlığa alınma süreçlerine dair bilgi paylaşımında bulundu.

72 BİN SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ


Vatandaşlık başvurularında bulunan kişiler üzerinde sıkı bir çalışma yapıldığını söyleyenSüleyman Soylu, “Biz çeteleyi yukarıdan aşağıya aldık” diyerek toplamda 72 bin kişinin vatandaşlığa alındığını belirtti.

Soylu, “Öğretmen, mühendis, doktor, hâkim, avukat, üst düzey yönetici, mimar, akademisyen, esnaf, iş adamına vatandaşlık veriyoruz. ‘En kabiliyetlileri yurt dışına gidiyor, başka ülkelere gidiyorlar’ diye eleştirildi. Bunun üzerine biz bu çeteleyi yukarıdan aşağıya aldık ve çok ciddi bir çalışma yaptık.” diyerek kabiliyetli Suriyelilerin yurt dışına gidiyor eleştirilerine cevap verdi.

SOYLU: 36 BİN KİŞİNİN OY KULLANMA HAKKI VAR


Geçtiğimiz 24 Haziran seçiminde 28 bin Suriyelinin oy kullandığını ifade eden Soylu “Bu seçimde reşitlerden hesap ederseniz en fazla 36 bin kişinin oy kullanma hakkı var, gizli kapaklı da bir iş yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi