Samsun Haberleri: Saadet Partisinden Makro İşçilerine Destek!

Samsun Haberleri: Saadet Partisinden Makro İşçilerine Destek!

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM bütçe görüşmelerinde Samsun'da ziyaret ettiği işten çıkarılan ve tazminatlarını alamayan Makro/Taze işçilerini hatırlattı.

Partisinin Gençlik Kolları Bölgesel Başkanlık Divanına katılmak üzere Samsun’a gelenAbdulkadir Karaduman, işten çıkarılan ve tazminatlarını alamayan işçileri ziyaret ederek sorunlarını dinlemişti. Karaduman, TBMM Genel Kurulunda 2019 bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada ‘’Konkordato ilan eden firmalar sebebiyle işsiz kalan tazminatı ödenmeyen işsizler için bu bütçede ne var?’’diye sordu.

4 MİLYON İŞSİZ, ATANMAYAN ÖĞRETMENLER, ÇİFTÇİ VE EMEKLİ İÇİN BU BÜTÇEDE NE VAR?

“Yolsuzluk, israf ve rantın zirveye çıktığı, ekonomik krizlerle emeğin resmen iç edildiği bir dönemde, bir ülkede bizim geleceğe güvenle bakabileceğimiz, milletimize umut olabilecek bir çalışmayı muhakkak surette ortaya koymak zorundayız.” diyen Karaduman, “2019'a dair öngörülen 4 milyon işsiz için bu bütçede ne var? Son on yılda borçları yüzde 830 artarak 100 milyar liraya dayanan çiftçiler için bu bütçede ne var? Ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmenler için bu bütçede ne var? Konkordato ilan eden firmalar sebebiyle işsiz kalan tazminatı ödenmeyen işsizler için bu bütçede ne var? Mülakatlarla, sınavlarla geleceği çalınan her beşinden birinin işsiz olarak kayda geçtiği gençler için bu bütçede ne var?” sorularını sıraladı.