Samsun Haberleri: Türkiye İnsan Haklarına Saygı Gösteren Ülke

Samsun Haberleri: Türkiye İnsan Haklarına Saygı Gösteren Ülke

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta, Samsun'da yapılan 'Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı'na katıldı.

Samsun'da yapılan ‘Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı'na katılan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin, insan haklarına yönelik açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE İNSAN HAKLARINA SAYGI GÖSTEREN ÜLKE

Türkiye'nin insan haklarına saygı gösteren bir ülke olduğunu dile getiren Usta, "İnsan hakları denilince ilk akla gelen yaşam hakkıdır. Türkiye bu noktada bulunmuş olduğu coğrafya itibariyle pek çok mazlumun ve mağdurun hakkını birinci derecede koruyan, dünyada başka bir örneği olmayan tek ülke aslında.''dedi.

ABD-Meksika sınırında 7 yaşındaki bir kız çocuğunun dramına dikkat çeken Leyla Şahin, ''Dün basına yansıdı; Amerika'da Meksika sınırında 7 yaşındaki bir kız çocuğu susuzluktan öldü. Sınırdan geçemediği için orada beklettikleri için öldü. Bunun hesabını vermek çok zor bir şey. Biz sınırımıza 100 binler yığıldığında kapımızı açtık, hepsine ekmek verdik su verdik. Ne kadar önemli bir şey yaptığımızın bir kez daha altını çizmek istiyorum. Eğitimden tutun ulaşıma kadar her alanda yaptığımız hizmet insana dokunan ve insana değer katan bir anlayış. O yüzden başarılıyız. O yüzden milletimizin teveccühünü kazanarak yolumuza ediyoruz" diye konuştu.