Samsun Haberleri: Üniversite Öğrencileri Kendi Kahve Markalarını Ürettiler

Samsun Haberleri: Üniversite Öğrencileri Kendi Kahve Markalarını Ürettiler

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim gören 15 öğrenci, 'Amisos' adıyla kahve markası üretti.

 Aralarında gıda teknikerleri, diyetisyenlerinde bulunduğu15 üniversite öğrencisi Adıyaman'dan getirdikleri menengiç kahvesine yeni bir tat kattılar.


8 FARLI KARIŞIM KULLANIYORLAR


Keçi boynuzu, çikolata, Türk kahvesi, kakule ve fındık gibi 8 farklı karışımı menengiç kahvesiyle karıştıran öğrenciler üretimi de başladı.


MARKA TESCİLİ İÇİN BAŞVURDULAR


Atakum'daki atölyelerinde ayda 3 ton üretim gerçekleştiren öğrenciler, marka tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurdular. Ayrıca kent dışındaki fuarlara katılarak da ürünlerini tanıtıyorlar.


'AYLIK 3 TON ÜRETİM YAPIYORUZ'


Öğrencilerden OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü son sınıf öğrencisiFatih Avcı, "Çok şükür para kazanıyoruz. İlk kurduğumuzda bazı arkadaşlarımız inançsız başladı. Uğur arkadaşımızın babası destek oldu. İlk makinemizi o aldı. İlk ambalajımızı para, senet vermeden yaptırdık, bize güvendiler.

Adım adım gelerek şu anda aylık 3 ton üretim yapıyoruz. Artık ailelerimizden para istemiyoruz. Ailelerine para gönderen arkadaşlarımız var. Sermayemiz çok olsa 3 ton olan üretimimizi 25-30 tona çıkabiliriz. Gelecek yıl Haziran ayında bu rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz."dedi.


OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. sınıf öğrencisiFatma Nur Sarıkaya ise ürettikleri kahvenin doğal malzemelerden dolayı yararlı olduğunu ifaderek, "Kahvenin Samsun'a özel olması için içine fındık da ekledik. Kahvemiz menengiç, kakule, keçi boynuzu, salep, kakao, yemen kahvesi ve fındıktan oluşuyor. Kahvemizi sadece fuarlar için değil belediyelere de üretiyoruz. Atakum Belediyesi ve Aksaray Belediyeleri için toplu üretim yapıyoruz."ifadelerine yer verdi.

 kahve  amisos