Samsun Haberleri: Eski Kaymakama Fetö'den 6 Yıl 3 Ay Hapis!

Samsun Haberleri: Eski Kaymakama Fetö'den 6 Yıl 3 Ay Hapis!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuksuz olarak Samsun'da yargılanan Sinop'un Saraydüzü ilçesi eski kaymakamı Yusuf Özbey, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sinop'un Saraydüzü İlçeKaymakamı olarak görev yaparken 21 Temmuz 2016 tarihindeFETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananYusuf Özbey hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunda dava açıldı. 19 Eylül 2017 tarihinde yargılanmasına başlanan Yusuf Özbey, davanın ilk duruşmasına SEGBİS ile görüntülü olarak tutuklu bulunduğu cezaevinden katılmıştı ve hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek “Bilgisayarıma format atılmasını örgüt ile bağlantılı olduğumu düşünmek hukuka uygun değildir. Evimde ele geçen 1 dolar kız kardeşimin düğünü sırasında ortaya bahşiş olarak atılan paradan kalmadır. Bahşiş olarak atılan paraların F serisi olup olmadığı bilmiyorum. Ben örgüt mensubu olsaydım 15 Temmuz sonrası bu parayı absürt bir yere saklar ve orada ele geçerdi. El konulan bir para suç delili olamaz. Tutukluluk şartlarım oluşmamıştır" demişti. Yargılandığı davada tahliyesine karar verilen Özbey tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu. 
Yusuf Özbey'in Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması bugün sona erdi. Tutuksuz olan Yusuf Özbey duruşmaya katılarak hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda Yusuf Özbey'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.