Samsun Haberleri: Samsun MEBET Eğitimi

Samsun Haberleri: Samsun MEBET Eğitimi

Havza'da öğretmenlere, Mesleki Eğitim Beceri Testi (MEBET) ile ilgili hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.

Bazı insanların sayısalda, bazılarının sözelde, bazılarınınsa mekanikte iyi olduğuna işaret edenHavza Kaymakamı Metin Yılmaz, "Bunun erken yaşta belirlenmesi ve ona göre mesleki yönlendirme yapılması çok önemli. Bu şekilde hem eğitim, hem de mesleki anlamda kalite artacaktır. Yapılacak doğru yönlendirmeler ile gençlerimiz becerileri doğrultusunda ilerleme imkanı bulacaklardır." dedi.

Samsun'da MEBET'i uygulayan tek ilçe olduklarını, uygulamayı önemsediklerini vurgulayan Yılmaz, "Geçen yıl başladığımız MEBET’ten olumlu dönüşler aldık. Sizlerle ilçemizde MEBET'i yapabilen öğretmen sayısı artacak, testlere daha erken zamanda başlayarak daha başarılı sonuçlar almayı hedeflemekteyiz." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, "Amacımız çocuklarımızın mesleki becerilerini tespit edip ona göre eğitimine yön vermek. Hem akademik, hem de mesleki eğitimde kaliteyi arttırarak öğrencilerimize becerilerine yönelik daha kaliteli eğitim vermek. Mesleki beceri testleri ile yüzde 100'e yakın doğrulukta öğrencilerimizi mesleki becerilerine yönlendirerek ülkemize faydalı, mesleki ve akademik eğitimini tamamlamış, en önemlisi yapabileceği işi en iyi şekilde yapan insanlar yetiştirmek hedefindeyiz. Bu eğitim ile bu MEBET'i uygulayabilen öğretmen sayımız 60'a yükselecek."dedi.

samsun mebet   havza