Samsun Haberleri: Samsunlular Müjde Yüzde 50'si Büyükşehir'den

Samsun Haberleri: Samsunlular Müjde Yüzde 50'si Büyükşehir'den

Samsun'da hizmet veren özel halk otobüslerinde ücretsiz geçiş yapan yolcuların bilet ücretlerinin yüzde 50'si büyükşehir tarafından karşılanacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık Ayı Komisyon Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediyesinde bulunan Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. 

YÜZDE 50'Sİ BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİ

Toplantıda özel halk otobüslerinden bilet ücretlerinin yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması konuşulan gündem maddelerinden biriydi.

Mecliste konuşan Turan Çakır, Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi destek anlamında taşın altına elini koyarken hem belediye başkanımız hem de meclis üyelerimiz sizin hakkınızı alacakları kararla teyit etmiş oluyorlar. Sizlerin de herkese hizmet eden bir meslek grubu olarak, ekmeğinizi de bu hizmetten kazanıyorsunuz. Bu destek kararını aldıktan sonra, bugünden itibaren daha önceki günlerden daha çok hizmet üretmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bence ekonomik nedenlerden dolayı araçlarınıza yatırım yapamıyorsunuz. Mecliste alacağımız kararla birlikte bir nebze ekonominize katkıda bulunacağını düşünüyorum. Araç standartlarınızın yükseltilmesi gerekiyor. Vatandaşların dolmuşlara ya da kendi özel araçlarına değil de sizin araçlarınıza binmesini sağlamanız lazım. Yani vatandaşların özel halk arabalarına binmeme nedenlerini ortadan kaldırmanız gerekiyor. Yolcu sayısını vereceğiniz hizmet kalitesiyle yükseltmeniz gerekiyor. Bu kaliteyi yükseltmezseniz vatandaşlar başka ulaşım araçlarını ya da kendi ulaşım araçlarını kullanmayı tercih eder” dedi. 

GÜNDEM MADDESİNİN CUMA GÜNÜ KARARA BAĞLANMASI BEKLENİYOR

Gündem maddesi Cuma günü yapılacak mecliste karara bağlanırsa, Samsun’da görev yapan özel halk otobüsleri ücretsiz geçiş yapan vatandaşların bilet ücretinin yüzde 50’sini Samsun Büyükşehir Belediyesinden temin edebilecek.