Samsun Hbaerleri: Sanayi İçin Dev Adım!

Samsun Hbaerleri: Sanayi İçin Dev Adım!

Gülsan Sanayi Sitesi'nin yerine Ankara yolu üzerinde Toybelen mevkiinde kurulacak olan sanayi sitesinin yapımı için kurulan kooperatifin ilk kongresi yapıldı. Geniş katılımlı kongrede başkanlığa Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın seçildi.

Samsun Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ilk genel kurulunu yaptı. Madeni Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen genel kurula çok sayıda kooperatif üyesi katıldı. Genel kurula çok sayıda sanayi esnafı katıldı. Genel kurulda Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın başkanlığa seçilirken Mustafa Aksu, Yusuf Albayrak, Gökhan Çalışkan ve Hasan Erdem de yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

 

Aynı zamanda Madeni Sanatkârlar Odası Başkanlığını da yürüten, Samsun Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Eyüp Aydın, amaçlarının Samsun’a Türkiye’nin en modern ve en üretken bir sanayi sitesi kazandırmak olduğunu söyledi. Başkan Aydın, “ Toybelen mevkiinde 771 bin 232 metrekarelik bir alan üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.  18 bloktan oluşan bin 100 dükkân yapılmasını planladık. Dükkânlar 100 ve 100 metrekarelik taban alanlarından oluşuyor. Sanayi içindeki anayol genişlikleri 30 metre olacak. Ofis katlar olacak. Bankalar, çay ocakları, okul, eğitim alanları, spor tesisleri, mini bir AVM ve otelinde yer alacağı modern bir tesis yapmak için kolları sıvadık. Siz değerli esnafımız bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

İlhan Demircioğlu