Emeklilere Ret Cevabı

Emeklilere Ret Cevabı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyesi İbrahim Avcı'nın 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak talebine ilişkin başvurusuna AİHM'den ret cevabı geldi.

2000 yılından önceemekli olan kişilere uygulananintibakın 2000 yılı sonrasında da emekli olan kişiler için geçerli olması için yapılan başvuruyla ilgili gelişme yaşandı.

AİHM'YE YAPILAN BAŞVURU KABUL EDİLMEDİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyesi İbrahim Avcı'nın talebini inceleyenAİHM, davanın iç hukuk yollarının tamamlanmasının ardından Türkiye'deki emekli kişilerin intibak beklentisinin insan hakları ihlali kapsamına girmediğini ve yetki alanı dışında kaldığını gerekçe gösterdi. AİHM bu çerçevede başvuruyu kabul etmedi.

AİHM, BAŞVURUYU YETKİ ALANI DIŞINDA GÖSTERDİ

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu konuyla ilgili olarak, "İş Mahkemesi davayı reddetti. Dava, Yargıtaya taşındı. Yargıtay iş mahkemesinin kararını onayınca İbrahim Avcı arkadaşımız Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.Anayasa Mahkemesi bu başvuruyu inceleyerek 10 Ocak'ta kararını açıkladı. Mahkeme kararında, Avcı'nın başvurusunda iddia edildiği gibi anayasaya aykırılığın söz konusu olmadığı belirtildi. Bu gelişmeler üzerine, yasal süreci son noktasına kadar yürütmek adına AİHM'e başvurdu. AİHM'de başvuruyu, yetki alanının dışında kaldığını gerekçesiyle reddetti." bilgilerini verdi.