Siyasette Fuat Köktaş Farkı

Siyasette Fuat Köktaş Farkı

Samsun'da yerel seçimler öncesi kimlerin aday olacağı merakla beklenirken AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Demir açıklandı da siyaset biraz hareket kazandı.

Mustafa Demir ve Samsun milletvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Samsun Milletvekili Fuat Köktaş bir ara makamdan dışarı çıkmak için yerinden kalktı. Tam kapıdan çıkarken yaşlı bir amca Köktaş’ı kolundan tuttu bir şeyler sordu. Ancak aralarında eskiye dayalı bir dostluk olduğu gülüşmelerden ve sohbetin koyuluğundan belliydi.

Olay tam benim bulunduğum yerin bir metre kadar arkasında geliştiği için zaman zaman kulak misafiri de olmadım değil.

Yaşlı amca bir şey sordu hatta birini sordu.

Fuat Köktaş döndü ve o adama aynen şu cümleyi kurdu.

“SEN FUAT KÖKTAŞ’I YILLARDIR TANIRSIN. SEN NE ZAMAN FUAT KÖKTAŞ’IN YOLA ÇIKTIĞI İNSANLARI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞTİĞİNİ GÖRDÜN, DUYDUN. FUAT KÖKTAŞ YOLU YOLA ÇIKTIĞI YOLCUYLA TAMAMLAR”

İşte o zaman neden Fuat Köktaş’a efsane başkan dediklerini daha iyi anladım.

Onun içindir ki adaylar kim olacak diye bana sorulduğunda benim de cevabım değişti.

Fuat Köktaş’a yakın isimler aday olmaya yakındır. Bu net. Neden mi derseniz. Siyasette Fuat Köktaş’ı istemeyenlerin büyük birçoğu evine döndü, bir kısmı biat etti yanında yer aldı bir kısmı da yanında yer almak için çırpınıp duruyor.

Büyükşehir belediyesindeki o sahneyi görene kadar bazı yerlerde aday kim olur acaba diye kendime sorduğum oldu. Artık o sorunun cevabını da biliyorum.

Siyasette herkes herkesi sevmek zorunda değil. Ama insanlar hak eden kişilere saygı duymak zorunda.

25 yılı aşkın bir süredir gazeteciyim. AK Parti’yi de kurulduğu günden itibaren takip ediyorum.

Sayın Fuat Köktaş ile aynı safta olup ta kaybedeni hiç görmedim.