S&P'den Türkiye açıklaması!

S&P'den Türkiye açıklaması!

Ekonomik değerlendirmelerden çok siyasi kararlarla gündeme gelen S&P, bu kez olumlu söylemlerle dikkatleri üzerene çekti.

Kuruluş,Türk bankalarının yeterli yönetişim ve şeffaflığa sahip olduğunu belirtti. Türk bankacılık sektörü, aldığı siyasi kararlarla sık sık gündeme gelen kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den övgü aldı. Kuruluş, Türk bankalarının yeterli yönetişim ve şeffaflığa sahip olduğunu belirtti.Raporda, bankaların risklere rağmen iyi finansal görünümlerini koruduğuna da dikkat çekildi.S&P, değerlendirmesinde Türk bankalarının 12-18 aydaki kontrollü performansı sektör istikrarını etkileyecek ifadesine de yer verdi.

KREDİ DAĞILIMI KALİTELİ

Türk bankalarındaki kredi dağılımlarının kaliteli olduğuna işaret eden S&P, “Ancak Jeopolitik gelişmelere bağlı belirsizlik artıyor. Bu da kredilerdeki toplam kayıpları artabilir. Beklentimiz toplam kaybın son dönemdeki ortalama yüzde 1.4'ten yüzde 2.5 seviyesine kadar yükselmesi” vurgusu yaptı.

Commerzbank, dolarda beklentisini düşürdü
Almanya merkezli Commerzbank analistleri de dün Türkiye hakkında olumlu beklentilerini sıraladı. Banka, “Enflasyon, muhtemelen 2019’un ikinci çeyreği itibarıyla yüzde 15’e doğru gelecek ve TCMB muhtemelen repo faizini 2019’un ilk çeyreğinden başlayarak kademeli olarak düşürecek. Merkez Bankası’nın faizleri aşırı düşürmeyeceği varsayımıyla, dolar/TL’nin 6,50 yerine 2019 yılı sonunda 5,75 seviyesine ulaşacağını tahmin ediyoruz” değerlendirmesinde bulunuldu.