'80 milyon lira borcu üstlenerek Samsunspor'a sahip çıktık'

'80 milyon lira borcu üstlenerek Samsunspor'a sahip çıktık'

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, ekonomik olarak zor durumda olan Samsunspor'un 80 milyon lira borcunu üstlendiklerini söyleyerek kulübe sahip çıktıklarını ifade etti.

Ekonomik olarak zor günler yaşayanSamsunspor'da İsmail Uyanık veYüksel Yıldırım göreve başladı. Kulübün 80 milyon lira borcunu üstlenerek kulübe sahip çıktılar.


Uyanık ve Yıldırım, şirketleşme kararı alarak Samsunspor'u yeniden Süper Lig'e çıkarmak için mücadele vermeye başladı.

Konu hakkında konuşanSamsunspor Başkanı İsmail Uyanık, "Hileli iflas gibi yöntemlere tenezzül etmedik. Samsun kenti ile taraftarın içinden çıkan Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık olarak 80 milyon lira borcu üstlenerek Samsunspor'a sahip çıktık. 53 yıllık geçmişi ve şehitleri olan bir kulübün sadece para yüzünden ismini, markasını, renklerini değiştirmesi söz konusu olamazdı. Samsun'un çocukları olarak buna müsaade etmedik." dedi.


Kırmızı-beyazlı kulübü şirketleştirdiklerine işaret eden Uyanık, şirket hisselerinin yüzde 67'sinin Yıldırım Holding sahipleri Yüksel Yıldırım ve Ali Rıza Yıldırım, yüzde 33'ünün ise kendisine ait olduğunu anlattı.
Kırmızı-beyazlı kulübü şirketleştirdiklerine işaret eden Uyanık, şirket hisselerinin yüzde 67'sinin Yıldırım Holding sahipleri Yüksel Yıldırım ve Ali Rıza Yıldırım, yüzde 33'ünün ise kendisine ait olduğunu anlattı.

Bu hisselerin bataktaki bir yapıyı kurtarmak adına alınmış "sıkıyönetim hissesi" olduğunu kaydeden Uyanık, "Samsunspor'u düştüğü yerden kaldırdıktan sonra gelecekte hisselerini halkımızla paylaşacağız. Belki ilerleyen yıllarda Samsunspor hissesini Samsunlularla paylaşabiliriz veya borsaya da açabiliriz. Çünkü başarı olduktan ve kulübü şeffaf şekilde yönettikten sonra taraftarlarımızın ortak olmasına 'Hayır' diyebileceğimiz hiçbir sebep yok. Zaten doğru olanı yapıyoruz, bir çığır açıyoruz.

Kulübü kurtardıktan sonra, 'Gelin hep beraber yönetelim. Kulübümüz size açık. Biz nasıl bu özveriyi yaptık, nasıl bu finansmanları bulduk, buyurun bundan sonra da siz kendi payınıza bunun bedelini ödeyerek bize ortak olun, başımızın üstünde yerimiz var.' diyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."dedi.

Yılport Samsunspor'u bütün borçlarından arınmış bir takım haline getirmeyi planladıklarını dile getiren Uyanık, "Samsunspor'u, futbolcularının tamamına yakınını kendi altyapısından temin eden bir kulüp haline getirmeyi planlıyoruz. Kulübün altyapısını Avrupa'nın en gelişmiş takımlarının seviyesine getireceğiz. Samsunspor, geliri ve gideri ile denk bütçe sağlayan, taraftarı ile barışık, Türk futbolunda örnek bir camia haline gelecek. Zaten biz doğruları yaptığımızda başarı ve dereceler kendiliğinden gelecektir." ifadelerini kullandı.