Samsun Haberleri: Manda Sütünü Değerlendirdi Kendi Markasını Yarattı

Samsun Haberleri: Manda Sütünü Değerlendirdi Kendi Markasını Yarattı

Samsun'un Bafra İlçesi'nde manda sütünü işleyerek kendi markasını oluşturan genç girişimci Engin Metin 7 kişiyi de istihdam sağladı.

Samsun’unBafra İlçesi 17 bin mandasıyla Türkiye’nin en çok mandasına sahip.

Yılda 8 bin 874 ton manda sütü üretilen Bafra’daEngin Metin isimli genç girişimci kurduğuBaf – Manda Süt Ürünleri şirketi ile 7 kişiye istihdam sağladı. Metin Bafra’da üretilen manda sütünden elde edilen yoğurt kaymak gibi ürünleri anlaşma yaptığı şarküteriler aracılığıyla tüm Orta Karadeniz Bölgesi’ne ulaştırıyor.


TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen ve yöresel lezzetlerin de sergilendiği "3. Samsun Gıda, İçecek Ürünleri Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı"nda manda sütü ürünlerini tanıtan Engin Metin;” Manda yoğurdunu diğer yoğurtlardan ayıran en önemli özelliği %60 kalsiyum, %40 daha fazla protein içermesi ve kolesterolünün daha düşük olmasıdır. İki kat fazla yağa sahip olması sayesinde iki kat fazla enerji verir.

Yağı fazla ama kolesterolü düşük hatta yok denecek kadar azdır. Doğal antioksidan kaynağı olan E vitamini zenginidir. Bu da kalp ve kanser hastalıklarına faydalı hale getirir.mide rahatsızlıklarına iyi gelir kemik erimesine karşı faydalıdır afrodizyak etkisi göstererek cinsel gücü arttırır” dedi.


Aylık 6 bin litre süt işleyen firma Bafra’da manda sütünün işlendiği tek tesise sahip. 12 bin litre süt ihtiyacını da karşılayabilecek olan firma kendi çiftliğindeki 110 mandanın yanı sıra Damızlık Manda Üreticileri Birliği üyesi çiftçilerin de ürünleri değerlendirilerek bölgede manda sütünün değerlendirilmesini sağlıyor.


Mustafa Bilik

 bafra  manda sütüengin metin manda