İnce'nin Şartı 'Eğilim Yoklaması' Yapılması

İnce'nin Şartı 'Eğilim Yoklaması' Yapılması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki görüşme bitti. Muharrem İnce görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ''Eğilim yoklaması olursa, yarışa gireceğim''oldu.

Bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin önde gelen isimlerinden biri olan Muharrem İnce arasında görüşme gerçekleşti. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonrasında Muharrem İnce açıklama yaptı.

ÖRGÜTÜN DİKKATE ALINMASINA VURGU YAPTI

İnce açıklamasında İstanbul'dan belediye başkanlığına aday olabilmesi için deyim yerindeyse şartını belirtti. Muharrem İnce, örgütün dikkate alınması gerektiğine işaret etti. 1989'da Nurettin Sözen'in İstanbul'da tek aday olmasına rağmen ön seçime girdiğini hatırlatan İnce, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Mersin'de, Adana'da ön seçimle değil, eğilim yoklaması yapılarak seçime gidilmesi gerektiğine söyledi.

EĞİLİM YOKLAMASINI ÖN PLANA ÇIKARDI

Muharrem İnce, "Bunun daha kolayı var, eğilim yoklaması. Hakim, seçim kurulu olmadan partililer olarak, milletvekili gözetiminde olur ve 130 gün varken yapabiliriz bunu, süre kalır. Ben bunun daha doğru olacağı görüşündeyim" dedi.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gidemediği iller olduğunu da söyleyen İnce, "İşte onun için şimdiden sandık koyarsak... İstanbul'da 259 bin üyemiz var, sandığı koyalım, o üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. O gün zaten sandık görevlilerini de orada tespit etmiş oluruz. Örgütü harekete geçirirsek, örgüt 'Bu adayı ben seçtim, benim belediye başkan adayım' derse başarılı oluruz. Bunları Sayın Genel Başkan'a aktardım."ifadelerine yer verdi.