23 Nisan Şenliği Samsun'da Yapılacak

23 Nisan Şenliği Samsun'da Yapılacak

TRT uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin 2019 yılında Samsun'da yapılacak olması Samsun'da büyük heyecan yaratırken KATİD Başkanı Murat Toktaş, alınan kararı çok olumlu bulduklarını, bu kararın Samsun'un bilinirliğini artıracağını ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

KATİD Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği başkanı Murat Toktaş “1979 yılından bu güne devam eden gurur verici. 41 ülkeden 8 bin çocuğun şehrimize gelmesi Samsun’un bilinirliğine ciddi bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca her yıl bu organizasyonu onlarca ülke canlı olarak yayınlıyor. İşitme engelliler olimpiyatından sonraki en 2. büyük organizasyona ev sahipliği yapmak şehrin imajını parlatacaktır.” Dedi.


Şenliğin Samsun’da yapılacak olmasının Turizm anlamında da çok büyük hareketlilik sağlayacağından bahseden Murat Toktaş “Organizasyon 15-21 Nisan tarihleri arasında olsa da ülkeler 2-3 gün önceden şehre gelecekler. Çocuklar Samsun’da ki ailelerin yanlarında kalacaklar. Onlarla birlikte gelen heyetler ve basın şehirde ki otelleri kullanacaklar. Tanıtım anlamında olduğu gibi turizm anlamındada büyük katkı sağlayacak. Bu önemli organizasyonu şehrimize kazandıran emeği geçen başta sayın valimiz Osman Kaymak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Diye konuştu.


Tüm konuk ülke çocuklarının özel tema ve koreografilerle gösterilerini sunacakları “Gala Özel” programı içinde etkileyici, görsel ve işitsel birçok şovlar olacak.


1979’dan bu yana TRT’nin organizasyonuyla TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği adı altında uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’larda düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep, Nevşehir gibi Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmıştı.

samsun osman  kaymak nisan   murat   katid  turizmkaradenizturizmbulteni