Öğrenciler Üretim Fabrikasında

Öğrenciler Üretim Fabrikasında

Türkiye'nin yerli cep telefonu ve tablet bilgisayar firması Samsun'daki fabrikasında, minik öğrenciler üretim bandına geçerek cihazların montajına katıldı.

Reeder Kurucu Ortağı Saral, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada, eğitimde yemek yapmaktan robot yapmaya kadar yükselen bir eğilim olduğuna işaret etti.

İnsanların her şeyi kendilerinin yaptığı bir dünyaya doğru gidildiğini bunu ise çocuklara aşılamak gerektiğini anlatan Saral, şunları dile getirdi:

"Okullarda her çocuğun kendisinin her şeyi yapmasını aşılayan kulüpler var. Bu disiplini biz de Reeder olarak sahiplenmek ve aşılamak istedik çocuklarımıza. Burada biz sıfırdan bir fabrika kurarak, sıfırdan akıllı cihazlar üretmeye başladık. Bunun en iyi örneğini burada öğretebileceğimizi düşündük. Onlara sıfırdan telefon yaptırıp Öğretmenler Günü için öğretmenlerine hediye etmelerini istedik. Böylece dünyada her şeyi sıfırdan kendi enerjileriyle yapabileceklerini hissetmelerini istedik."

Saral, gelecekten çok umutlu olduklarını bu nedenle akıllı cihaz üreten bir fabrika kurduklarını vurgulayarak, "Çocukların gözlerinde bu enerjiyi görüp gelecekten umutlu olmamak mümkün değil. Hepsi çok yetenekli, bizim çok ötemizdeler. Şimdiden birçok şey biliyorlar. 'Ben İngilizce değil Çince öğrenmek istiyorum.' diyorlar. 'Ben resim yapabiliyorum, robot da yaparım' diyorlar. Gelecekten çok umutluyum." ifadelerini kullandı