Kamu Sen'den Erdoğan'a Mektup

Kamu Sen'den Erdoğan'a Mektup

Türkiye Kamu Sen Samsun Şube Başkanlığı hükümetin 2018 ve 2019 yılı memur maaş zammını protesto etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Türkiye Kamu Sen Samsun Şube Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek rakamlar ve örneklerle hükümetin 2018 ve 2019 yılı için öngörülen memur maaş zam oranlarının azlığına dikkat çekti. Türkiye Kamu Sen Samsun Şube Başkanı Ahmet Keskin, memur maaş zamlarının hem bu yılsonu itibarıyla hem de 2019 yılı sonu itibarıyla öngörülen enflasyon rakamlarının çok altında olduğunu söyledi.

Keskin, “ Memurun alım gücü düştü memur ve memur emeklisi maalesef enflasyonun altında eziliyor. 2018 yılının ilk 10 ayı dikkate alındığında enflasyon yüzde 22. 5 olmuş buna karşılık memura ve emeklinin maaşı yüzde 14.8 olmuştur. Dolayısıyla memurların ve emeklilerin maaşları yıllık enflasyonun karşısında yüzde 10 değer kaybetmiştir. Bu rakamlara göre bir memurun ayda ortalama 413 lira 17 kuruş azalmıştır. 2019 yılı beklentilerine göre de memur maaşları erimeye devam edecektir.

Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artışı sisteminin geliştirilmesi lüzumlu hale gelmiştir” dedi.

İlhan Demircioğlu