Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a 130 Bin TL

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a 130 Bin TL

MAN Adası davası iddiaları nedeniyle açılan mahkeme, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödemesi kararını verdi. Rakam ise 130 bin lira oldu.

İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında her iki tarafında
avukatları katılarak hazır bulundu. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çağlar Çağlayan,
daha önce yaptıkları reddi hakim talebini yeniledi. Mahkeme ise bu isteği reddetti. Çağlar Çağlayan ise,
"Bundan sonraki davacı taraf sayın Cumhurbaşkanı olduğu zaman davanın doğrudan kabulüne karar verelim. Davalı tarafın delilleri toplanmadığı gibi talepleri de kanuna ve hukuka aykırı önceden doldurulmuş gerekçelerle geri çevrilmektedir" dedi.

Avukat Çağlayan, "Bu dosyada şunu görüyoruz; davacı taraf bir iddiada bulunmuştur, davalı tarafın bir beyanda bulunmuştur. Sadece bu beyanda bulunup bulunmadığı araştırılmış, bu beyanın haklılığı, haksızlığı konusunda herhangi bir araştırma yapılmamıştır" dedi. Meslek kuralları gereği de savunma yapmalarının ve dosyaya ilişkin beyanda bulunmalarının herhangi bir anlamı olmadığını söyleyen avukat Çağlayan, "Dosyada karar kurulması aşamasında bulunmamızla bulunmamamız arasında bir fark olmadığından dolayı biz duruşmayı bu noktada terk ediyoruz" dedi.


Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, "Sizde mi cübbe çıkartacaksınız, yapmayın ya. Mesleğiniz çok kutsal. Mahkemeyi siyaset meydanına çeviriyorsunuz" dedi. Avukat Yıldız, "Delillerimizi dosyaya koyduk, tüm deliller toplanmıştır. Davayı kaybedeceklerini anladıkları için bu yönde de emsal kararlar olmasına rağmen usulsüz beyanlarını kabul etmiyoruz, davanın kabulünü istiyoruz" dedi.


Delillerin henüz toplanmadığını öne süren Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çağlayan,"Belgeleri mahkemeye getirip sunma imkanımız bulunmamaktadır, zira bu belgeler savcılıktadır. Savcılık da belgelerin gerçek olduğunu kabul etmiştir" ifadelerini kullandı.

Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 130 bin lira
manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Kaynak: POSTA