Vali Osman Kaymak'tan 10 Kasım Mesajı

Vali Osman Kaymak'tan 10 Kasım Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak 10 Kasım mesajı yayınladı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, büyük lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

ATATÜRK, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak yok edilmek istenen ulusumuzu ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.

 10 Kasım'lar, sadece yas günü değil, ATATÜRK’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerlememizi hatırlatan günler olmalıdır.

 ATATÜRK’ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve Cumhuriyet'in, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, O'na olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.

 Milletimiz hiçbir zaman Atatürk’ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Milletimiz, bağımsızlık savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK'ü sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.

 Ruhları şad olsun